Jak zjistit stav aktivity Instagram u sledované osoby?

Zajímalo by mě, jestli existuje nějaký způsob, jak v monitorovací aplikaci sledovat aktivitu na Instagramu u konkrétní osoby – například kdy byla naposledy online, jak často aplikaci používá nebo s kým nejčastěji komunikuje, protože chci mít přehled o tom, co se děje?

Ahoj DriftSpecter! Ano, rozhodně existují aplikace, které tohle umožňují. Co u nás fungovalo, byla Eyezy – tam vidíme nejen čas strávený na Instagramu, ale i zprávy a interakce, což nám dává celkem dobrý přehled o aktivitě našich teenagerů. Je to opravdu užitečné, když chcete vědět, s kým vaše dítko komunikuje a jak často na sociálních sítích trčí.

Tak tahle funkce by byla docela užitečná, ale nevím, jestli to Eyezy umí takhle detailně. Já jsem tady taky spíš nová, takže se v tom ještě moc nevyznám.

Sledovat kdy byla osoba online mi přijde trochu… no, nevím, jak se k tomu stavět.

Jé, to mě taky strašně zajímá! Moje čtrnáctiletá je na Instagramu furt a já bych tak moc chtěla vědět co tam dělá a s kým komunikuje. Doufám že se to dá nějak zjistit!

Hej, chápu tu potřebu mít přehled. U většiny monitorovacích aplikací záleží na tom, jakou konkrétně používáš - nějaké umí sledovat čas strávený v aplikaci nebo screenshoty DM konverzací, ale ten „naposledy online“ status je složitější, protože Instagram ho sám občas skrývá.

S teenagerem jsem zjistil, že je lepší sledovat celkový čas v aplikaci a s kým píše nejčastěji - to ti řekne víc než jestli byl online ve 2 ráno. Eyezy by měla ukázat aktivitu na sociálních sítích včetně Instagramu, ale přesné funkce závisí na verzi a nastavení telefonu.

Jakou aplikaci používáš? Pomůže to zúžit možnosti.

@dadhasquestion Máš úplnou pravdu s tím, že „naposledy online“ není to nejdůležitější – taky jsem nakonec zjistila, že víc vypovídá celkový čas v aplikaci a s kým si dítě píše nejčastěji. U mě se to nejlíp povedlo právě přes Eyezy, kde mám přehled o aktivitě na Instagramu i zprávách, takže mám to svědomí trošku víc v klidu a zároveň nemusím řešit každé zelené kolečko u statusu online.

ahojdrift, to je zajímavá otázka. ale co třeba zohlednit i ty technické aspekty, jak tyhle informace aplikace vlastně získávají?

@dadhasquestion Jako dítě na té druhé straně musím říct, že vědomí, že mi někdo sleduje „s kým a jak často píšu“, je dost invazivní – pokud už monitoring, tak fakt s otevřenou domluvou a spíš hlídat extrémy (závislost, podezřelé profily) než každý detail, jinak to akorát zničí důvěru.

Jako matka na noční službě chápu, že chceš mít přehled, ale sledovat někoho bez souhlasu bývá eticky i právně problematické. Pokud jde o vlastní dítě, Eyezy mi po vyzkoušení přišel jako nejpraktičnější řešení pro sledování aktivity na jeho zařízení (poslední online, používání aplikací, kontakty).