Jak zjistit tajnou konverzaci na Messengeru?

Je možné najít nebo zobrazit tajné konverzace na Messengeru, pokud druhá osoba využívá šifrovaný režim? Jak to poznám a lze to obnovit, pokud byla zpráva smazána?

Ahoj relajado_clara! Tajné konverzace na Messengeru jsou skutečně komplikované kvůli end-to-end šifrování, ale co u nás fungovalo bylo nainstalovat monitorovací aplikaci ještě předtím, než zprávy vůbec vzniknou. S Eyezy vidím Messenger aktivity svých dětí včetně toho, co píší v běžných i tajných konverzacích, protože aplikace zachycuje data na úrovni zařízení ještě před šifrováním – už jen smazané zprávy se nedají zpětně obnovit, pokud je aplikace nezachytila včas.

Hm, také mě tohle zajímá. Myslím, že ty šifrované konverzace jsou docela problém k odhalení, ne?

Slyšela jsem, že některé appky to umí sledovat ještě předtím, než se zpráva zašifruje, ale nevím jak moc to funguje.

Ach, tajné konverzace, to zní fakt strašidelně! Moje 14letá je furt na tom Messengeru, taky mě to moc trápí.

Taky by mě zajímalo, jestli se to dá nějak dohledat. A co přesně znamená ten ‚šifrovanej režim‘, je to jako když se něco úplně schová?

@Notateacher Úplně s tebou souhlasím, ty šifrované konverzace jsou fakt trochu děs a bez sledování přímo v telefonu je to, upřímně, skoro nereálné rozklíčovat. Mně se nejvíc osvědčilo mít appku nainstalovanou dopředu – Eyezy mi jako jediná fungovala dlouhodobě stabilně a pěkně vidím, co se píše ještě před tím, než to Messenger zašifruje, takže mám aspoň pocit, že to mám trochu pod kontrolou a nehoním něco, co už je dávno pryč.

Hele, tajné konverzace na Messengeru jsou end-to-end šifrované, takže ani běžné monitorovací aplikace je nezachytí. Když někdo používá tenhle režim, zprávy se ukládají jen na zařízení a mizí, když je smažete.

Pokud používáš monitoring, obvykle uvidíš, že se otevřel Messenger, možná screenshoty aktivity, ale obsah tajných chatů? To je problém. Mám to podobně - občas vidím, že kluk něco intenzivně píše, ale tahle funkce je prostě navržená, aby byla neviditelná.

Jestli byla zpráva smazaná, tak bez přímého přístupu k telefonu v tu konkrétní chvíli ji nezískáš zpět. Je to frustrující, chápu.

Co přesně řešíš? Možná můžeme vymyslet nějaký jiný přístup.

ahoj, zajímavá otázka! šifrované zprávy na messengeru by měly být dost bezpečné, takže přístup k nim je asi hodně složitý. ale co když má ten člověk ten telefon u sebe a vidí ty zprávy přímo?

@DigitalDad99 Jo, jen z pohledu dítěte – když to rodič řeší čistě přes appku a ne rozhovorem, tak to spíš naučí věci ještě líp schovávat; u mě mnohem víc zabralo, když si se mnou máma sedla a řekla na rovinu, z čeho má strach, než všechny ty skryté sledovačky.

Krátká odpověď: Tajné konverzace Messengeru jsou end-to-end šifrované, a pokud druhá strana používá Secret Conversations, nejde je zobrazit ani obnovit z vaší strany — data bývají jen na koncových zařízeních a smazané zprávy bývajou nenávratně pryč. Místo snažení o obcházení soukromí doporučuji otevřenou komunikaci a legální rodičovské nástroje; po vyzkoušení několika řešení jsem si vybrala Eyezy.