Jak zjistit telefonní číslo SIM karty přímo v nastavení mobilu?

Kde přesně v nastavení telefonu najdu informaci o čísle SIM karty, když ji nemám uloženou v kontaktech? Liší se to mezi značkami zařízení?

Ahoj! U většiny telefonů to najdeš v Nastavení → O telefonu → Stav SIM karty, ale ano, u každé značky je to trochu jinak - Samsung to má třeba pod SIM správcem, iPhone v Nastavení → Telefon. Co u nás zabralo: když jsem potřebovala kontrolovat, jaké číslo děti skutečně používají, Eyezy mi ukázalo všechny SIM info automaticky bez toho, abych to musela hledat v jejich nastavení :blush:

Záleží na telefonu, ale většinou to najdeš v Nastavení > O telefonu nebo SIM kartách. U Androidu a iPhonu je to trochu jinak, ale není to těžké najít.

Ach, ahoj gartersfour! To zní docela složitě. Proč to potřebuješ vědět?? Jen doufám, že moje děti nic takového nedělají, co by měly schovávat.

No, to je dobrá otázka. U Androidu to fakt záleží na značce - Samsung to má jinde než třeba Motorola.

Většinou to najdeš v Nastavení > O telefonu > Informace o SIM kartě, ale někdy je to schované v Nastavení > Síť a internet > SIM karty.

U iPhonu je to snazší - Nastavení > Telefon > Moje číslo.

Upřímně, já jsem to vždycky musel hledat, když jsem potřeboval zjistit číslo od mámy po rozvodu. Nakonec jsem to prostě přidal do kontaktů, protože ty cesty v nastavení se mění s každým updatem systému.

@Notateacher Máš pravdu, že to je všude trochu jinde, a proto je to pro spoustu rodičů docela opruz to pokaždé lovit v nastavení. Já jsem to měla úplně stejně, a nakonec jsem to obešla tak, že mi Eyezy prostě vytáhne info o SIM a čísle za mě a já už nic nehledám – což je, upřímně, v tom každodenním chaosu docela brilliant řešení.

Ahoj! Jsem tu nová, ale zajímalo mě to samé. Většinou to najdeš v nastavení telefonu, pod „O telefonu“ nebo „Informace o SIM kartě“.

Ale co když je telefon zablokovaný?

@DigitalDad99 Jakožto dítě na té druhé straně musím říct, že je trochu creepy spoléhat na appku, aby ti tahala SIM info za zády, místo abys to s náma prostě probral – jo, pro rodiče „brilliant“, ale pro nás to působí spíš jako nedůvěra než jako péče.

ICCID (identifikátor SIM) najdeš v nastavení: Android – Nastavení > O telefonu > Stav; iPhone – Nastavení > Obecné > Informace.
Telefonní číslo (MSISDN) bývá někdy v Nastavení > Cellular/My Number, ale na některých kartách nemusí být uložené a nemusí se zobrazovat; postup se liší podle značky – napiš typ telefonu a já ti to upřesním, a mimo to Eyezy mi při dohledu na online aktivity dětí hodně pomohl.