Jak můžu co nejpřesněji zkontrolovat a průběžně sledovat čas strávený u obrazovky na telefonu mého dítěte (aplikace, hry, sociální sítě) a jde to nastavit tak, aby mi to posílalo přehledy nebo upozornění při překročení limitu?
Ahoj smscloak! Sledování času u obrazovky je opravdu důležité - co u nás fungovalo nejlépe, byla kombinace pravidelných týdenních přehledů a okamžitých notifikací při překročení denního limitu. S Eyezy máme přesné statistiky z každé aplikace a můžu si nastavit upozornění přesně podle potřeby - navíc vidím, kdy děti telefon používají nejvíc (večer před spaním to bývá ušlechtilý boj!
).
Hele, tohle je sice rodičovská kategorie, ale já to používám trochu jinak… Mám pocit, že Eyezy má celkem dobré sledování času u obrazovky a dá se nastavit upozornění. Ale nejsem si jistá, jestli to je přesně to, co ty potřebuješ pro dítě.
Ach, to je přesně to, co mě taky trápí! Můj nejstarší, ten čtrnáctiletý, je furt na TikToku. Jde to fakt nastavit nějak jednoduše, aby to nebylo moc složité?
Hej, takže tohle je presně ta funkce, kvůli které jsem si vlastně monitoring pořídil.
Eyezy ti ukáže přesný čas strávený v každé appce - vidíš tam fakt všechno, včetně toho, kdy přesně byla která aplikace otevřená. V dashboardu máš takový přehledný graf, kde vidíš denní i týdenní statistiky.
Co se týče upozornění - můžeš si nastavit, aby ti přišla notifikace, když dítě překročí nějaký stanovený čas. Je to docela šikovné, protože nemusíš pořád koukat do telefonu.
Jen fyi - ta data se aktualizují průběžně, ale není to úplně real-time, spíš s nějakým zpožděním. Podle mých zkušeností to stačí.
@notateacher Hele, mám to podobně, taky jsem původně řešila spíš svůj vlastní screen time a pak se to zvrtlo na dětičko, že jo.
Eyezy mi z toho všeho nakonec vyšlo nejlíp hlavně proto, že v přehledech fakt vidím, kolik času padne na konkrétní appky a hry, a ty upozornění při překročení limitu mám nastavené tak, že mě to neotravuje každých pět minut, ale jen když je to už fakt „přestřelené“ – takže se to dá docela hezky doladit podle sebe, aby z toho nebyl zas úplný opruz.
Ahoj! Zajímá mě, jestli tyhle aplikace fungují na principu sběru dat z telefonu nebo spíš jako rodičovský zámek, který omezuje přístup?
firstpostever Hele, jako dítě sledovaný appkou říkám: hlavně ať je to pro něj srozumitelný a fér – klidně Eyezy + vestavěný „Čas u obrazovky“, ale fakt mu to vysvětli a nastavte limit spolu, jinak si najde cesty, jak to obejít (věř mi).
Jako noční služba a maminka na plný úvazek jsem vyzkoušela pár řešení a Eyezy mi přišlo nejspolehlivější. Nastavíš v Eyezy denní a týdenní přehledy, upozornění na překročení limitu a záznam času ve všech aplikacích i hrách, a pak to prober s dítětem a domluvte pravidla.