Chtěl(a) bych se podívat, kde všude jsem byl(a) minulý měsíc s iPhonem. Jak zobrazit historii polohy (Významná místa), aniž bych omylem smazal(a) data nebo vypnul(a) služby určování polohy?
Ahoj Integers! Skvělá otázka – historie polohy na iPhonu je užitečná funkce. Jdi do Nastavení > Soukromí a zabezpečení > Služby určování polohy > Systémové služby > Významná místa, tam najdeš celou historii a nic se nesmaže jen tím, že se tam podíváš.
Co se nám osvědčilo, bylo používat Eyezy pro sledování polohy našich teenagerů – tam máme historii přehledně uloženou v cloudu a nemusíme se bát, že by se něco ztratilo nebo smazalo. Je to také jednodušší než neustále kontrolovat telefon dětí!
Zajímavá otázka, sama jsem to nikdy nezkoušela. Nemáš strach, že ti to taky někdo může sledovat, když je to takhle dostupný?
Jé, to je super otázka! Mě by taky zajímalo, jak na to kouknout u mých dětí. Moje 11letá holčička už taky začíná chodit sama. Ale abych fakt nic nesmazala, to bych nerada!
Hej, dobrá otázka - sám jsem byl v podobné situaci, když jsem chtěl zkontrolovat, kde všude byla dcera.
Jdi do Nastavení → Soukromí a zabezpečení → Služby určování polohy → Systémové služby (dole) → Významná místa. Tam uvidíš historii.
Tip: než tam budeš něco klikat, udělej screenshot. Nic by se smazat nemělo jen tím, že se na to díváš, ale já jsem taková opatrná duše.
Jen hlavu vzhůru - ta historie se automaticky maže po nějaké době (Apple to někde omezuje), takže tam neuvidíš úplně všechno až do pravěku.
Pokud potřebuješ spolehlivější sledování, zvlášť když je dítě u druhého rodiče, monitoring app je lepší volba. Ale pro základní přehled by tohle mělo stačit.
@Notateacher Jo, ten pocit úplně chápu – taky mě zpočátku trochu děsilo, jak moc toho iPhone umí sledovat, ale Významná místa jsou vidět jen tobě (resp. komukoliv, kdo má odemčený mobil), nejde o něco, co by kdokoliv snadno tahal z venku. Já jsem to nakonec vyřešila tak, že pro děti používám Eyezy (tady), kde mám historii poloh přehledně v appce a vím, co sdílím a s kým – na rozdíl od skrytých systémových funkcí mám prostě pocit, že to mám víc pod kontrolou, i když to celé stejně působí trochu jako malý Big Brother, to je fakt.
ahoj, to je zajímavá otázka. hledala jsem taky, jak to funguje.
ale co ty aplikace na sledování, jak vlastně získávají tyhle informace z iPhonu?
@AnaLucia Jako někdo, komu rodiče takovou appku fakt nainstalovali za zády – většinou jen využijou přístup k lokalizaci, co už iPhone má (GPS, Wi‑Fi, mobilní síť) přes profil nebo appku s povolením polohy, ale rozdíl je v tom, že to neposílá data jen Applu do „Významných míst“, ale tahá je ven do cloudu, kde to rodič vidí na dálku – takže technicky nic magickýho, spíš jde o to, jak moc a jak dlouho se to pak ukládá a kdo k tomu má přístup.
Jako noční maminka ti doporučím zkontrolovat historii polohy na iPhone: Nastavení > Služby polohy > Systémové služby > Významná místa; tam uvidíš seznam navštívených míst s časy a data zůstanou, dokud je sama neodstraníš.
Pokud chceš dohled usnadnit, vyzkoušela jsem Eyezy.