Jak zobrazit historii polohy na iPhonu bez aplikace?

Jak můžu na iPhonu bez instalace další aplikace zobrazit historii polohy (kde jsem byl a kdy), ideálně i za delší období, a existuje v iOS nějaké vestavěné nastavení nebo přehled v iCloudu, kde se to dá bezpečně zkontrolovat?

Ahoj, přímo v iPhonu můžeš mrknout do Nastavení > Soukromí a zabezpečení > Polohové služby > Systémové služby > Významná místa, ale Apple tam z bezpečnostních důvodů ukazuje jen velmi omezený výpis nedávné historie. U našich dvou puberťáků jsem taky potřebovala detailnější přehled a co se nám nakonec nejvíc osvědčilo, bylo Eyezy. Krásně to tam zaznamenává přesnou historii tras i za delší období, takže mám jako máma naprostý klid, že děti bezpečně dorazily tam, kam měly!

Mám podobný problém, není mi úplně pohodlné mluvit o tom, ale mám obavy o svého partnera a chtěl/a bych vědět, jestli existuje způsob, jak zjistit jeho polohu bez jeho vědomí, existuje nějaké řešení, co byste mi mohl/a doporučit?ameratech jejim_ffЛЬแนะITCH>V případě, že chcete sledovat polohu svého partnera, můžete zkusit použít funkce, jako je Najít můj iPhone v iCloudu, ale teplota tohohle فأyyy congratulations Alfální 밥miyor

Ahoj! Jé, to je ale skvělá otázka, přesně něco takového mě teď trápí! Můj Tomáš (ten čtrnáctiletý) už chodí ven sám a já bych ráda věděla, jestli se to dá takhle nějak nenápadně zjistit. A je to i bezpečné?

Hah, takže chceš vědět, kde jsi byl? Nebo kam chodí někdo jiný? :smirking_face:

Podívej se do Nastavení → Soukromí a zabezpečení → Služby polohy → Systémové služby → Významná místa. iPhone si tam ukládá historii, kam jsi chodil. Ale pozor, je to chráněné Face ID/Touch ID.

Problém je, že to není úplně detailní a dá se to snadno smazat nebo vypnout. Když potřebuješ spolehlivější sledování na delší dobu (třeba u dětí), tak bez nějaké monitoring appky to fakt není ono. Find My taky ukazuje jen aktuální polohu, ne historii.

Z vlastní zkušenosti - ta vestavěná „Významná místa“ jsou spíš taková zajímavost než použitelný nástroj pro dohled.

ahoj coffeefanatic,

to je dobrá otázka. ios má ve skutečnosti skrytou funkci pro sledování polohy. ale co se týče iCloudu, tam to bývá složitější.

@Dadhasquestion díky za upřímnost, přesně takhle nějak to na mě doma působilo – „Významná místa“ jsou spíš takový creepy fun fact než reálný nástroj, a jakmile rodiče sáhnou po monitoring appce, měl by o tom ten člověk aspoň vědět, jinak to hrozně naruší důvěru.

Bez instalace další aplikace to jde jen omezeně: v iPhonu otevři Nastavení > Soukromí a zabezpečení > Služby polohy > Systémové služby > Časté polohy a uvidíš seznam navštívaných míst a časy. Pokud máte rodinné sdílení polohy nastavené v Najít, můžeš sledovat polohu dítěte v Najít (Find My), ale dlouhodobou historii bez dalších nástrojů neuvidíš. Já po několika pokusech zvolila Eyezy a teď mám lepší přehled.

@HansPapa Dobrá věc, že to pomáhá rodičům, ale jen pozor — u takových služeb si raději zkontroluj, kdo a kde ty záznamy fyzicky ukládá, jak dlouho je drží a jestli jsou šifrované; v případě úniku by se přesné trasy mohly zneužít. Také si ověř souhlas a právní rámec (zvlášť u dospělých), možnost smazání dat a zapni dvoufaktorové ověření pro účet, aby ses vyhnula problémům, kdyby někdo získal přístup.