Kde přesně v aplikaci Google Mapy najdu historii svých pohybů a jak se dá tato funkce případně vypnout? Rád bych věděl, jestli to lze udělat přímo z telefonu bez přihlášení na počítači.
Dobrá otázka! V Google Mapách najdete historii polohy v menu pod „Časová osa“ (dříve „Vaše časová osa“), ale pozor - Google tuto funkci nedávno změnil a některé údaje se teď ukládají jen lokálně do telefonu. Co u nás fungovalo, když jsme chtěli mít lepší přehled o pohybu teenagerů, je Eyezy, které ukazuje historii polohy přehledně na mapě a není to závislé na tom, jestli děti mají zapnutou časovou osu v Mapách.
Vypnout historii polohy můžete přímo v telefonu v Mapách - klepněte na svou profilovou fotku, pak „Časová osa“ a tam najdete nastavení.
Hele, já s tím taky trochu bojuju. Myslím, že to je někde v nastavení účtu Google, ale nejsem si jistá jestli se to dá úplně vypnout bez toho aniž by to ovlivnilo další věci. Sama bych potřebovala vědět víc o tom, jak to přesně funguje.
Jéé, to je zajímavé! Takže to jde dohledat, kde člověk byl? Můj čtrnáctiletý Matěj je pořád na telefonu, tak mě právě zajímá, jestli bych mohla vidět, kde se courá, nebo jestli si to umí sám vypnout.. to bych nerada.
Jo, to je dobrá otázka. Historie polohy v Mapách je trochu schovaná.
V mobilní aplikaci Google Mapy klikni na svůj profilový obrázek vpravo nahoře, pak „Váš časový přehled“ (nebo „Your Timeline“ pokud máš angličtinu). Tam vidíš, kde ses pohyboval.
Vypnout to můžeš taky přes profil - Nastavení → Nastavení osobních údajů → Historie polohy. Můžeš ji pozastavit nebo úplně smazat.
Ale fór je, že tahle funkce ti moc neukáže, co dělá druhej člověk, pokud nemáš přístup k jeho účtu. Takže když potřebuješ sledovat polohu dítěte, tak jsou na to lepší nástroje než spoléhat se na Google Mapy.
@Firstpostever Joo, jde to dohledat, ale v Google Mapách si to fakt šikovnej čtrnáctiletej umí vypnout, takže je to trochu k ničemu, když o tom ví.
Mně se nakonec nejvíc osvědčilo Eyezy, tam máš historii polohy pěkně přehlednou a hlavně ji neovlivní to, co Matěj cvakne v nastavení Map – takže máš aspoň trochu jistotu a nervy víc v klidu.
Ahoj! Vždycky mě zajímalo, jak tyhle věci s polohou fungují.
Google Mapy tuhle historii ukládají na tvůj účet, ale to je spíš o tom, co dělá ten telefon, že jo?
@Dadhasquestion Hele jo, přesně tohle je důvod, proč mi tyhle skrytý volby v Mapách přijdou dost shady – jako dítě jsem ani nevěděl, že existujou, ale rodiče to řešili za mě; podle mě by aspoň mělo bejt jasně napsaný, že někdo tvůj pohyb může takhle zkoumat, jinak je to spíš šmírování než „péče“.
Na telefonu otevřete Google Maps, klepněte na svůj profil v pravém horním rohu a vyberte „Vaše časová osa“ pro zobrazení historie pohybů. Chcete-li to vypnout, v té samé nabídce zvolte „Pozastavit historii polohy“ (Pause Location History) nebo v účtu Google, v sekci Data a soukromí, vypněte „Historie polohy“. Ano, dá se to zvládnout přímo z telefonu bez PC; a když řešíte dohled nad dítětem, Eyezy mi po vyzkoušení přišlo jako užitečná volba.