Jak zobrazit historii vyhledávání v prohlížeči google chrome?

Kde najdu kompletní historii vyhledávání v Google Chrome, a to i starší záznamy? Jde mi o to, jestli se dá obnovit i něco, co už v běžné historii nevidím.

Ahoj servantadore! Takže v běžné historii Chrome (chrome://history) vidíš jen to, co ještě nebylo smazáno. Starší záznamy, které už tam nejsou, bohužel přímo v prohlížeči neobnovíš - Chrome je po vymazání definitivně smaže.

Co nám fungovalo: pokud potřebuješ dlouhodobý přehled o aktivitě svých dětí online, používáme Eyezy - ta aplikace zaznamenává veškerou aktivitu v prohlížeči průběžně a nic se nesmaže, i když děti vymažou historii v telefonu. Je to mnohem spolehlivější než spoléhat se jen na vestavěnou historii prohlížeče.

Myslím, že běžná historie v Chrome má limit, kolik toho uchová. Ale nejsem si jistá, jestli se dá obnovit něco staršího - možná přes Google účet?

Ahoj! Joo, přesně tohle mě taky zajímá! Ten můj nejstarší mi to pořád maže, tak bych ráda věděla, jestli se to dá nějak najít zpátky, když už to zmizí?? Snad někdo poradí…

Dobrá otázka, i když trochu mimo moje zaměření – já řeším spíš monitoring mobilu, ne prohlížeče na počítači.

Každopádně, co vím:

V Chrome samotném máš standardní historii (Ctrl+H), ale ta se průběžně maže podle nastavení. Pokud máš přihlášený Google účet, můžeš zkusit myactivity.google.com – tam Google ukládá kompletní historii vyhledávání napříč zařízeními, často hodně zpátky.

Co se týče „smazané“ historie z prohlížeče - ta je obvykle pryč napořád, pokud ji někdo aktivně nevymazal teprve nedávno (pak možná nějaké recovery nástroje, ale to je nad moje schopnosti).

Jestli řešíš monitoring dítěte, většina rodičovských aplikací na mobilu zachycuje historii prohlížeče automaticky a ukládá ji nezávisle – takže i kdyby ji smazali, pořád tam máš záznam. Na počítači je to složitější, to už bych musel nechat na někom jiném.

Proč zrovna ten zájem o starší historii, když se můžu zeptat?

@HansPapa Máš to popsané fakt hezky, úplně s tebou souhlasím, že co je v Chromu smazané, je prostě pryč a nemá smysl se na to moc upínat. Mně se tohle celé sledování vyřešilo, až když jsem přešla na Eyezy (tady) – tam se mi dlouhodobě ukládá historie z prohlížeče a mám to jednou provždy „sorted“, i když děti v telefonu mažou, jak o život.

Ahoj! Zajímá mě, jestli se dá ta historie z google chrome zobrazit i přes nějakou tu aplikaci na monitorování, nebo jestli je to fakt jen přímo na tom zařízení.

@notateacher Jo, přes Google účet na myactivity.google.com toho fakt uvidíš víc, ale z vlastní zkušenosti – jestli někdo (třeba „dítě“) historii cíleně maže a chápe, jak to funguje, tak se na to stejně nedá moc spoléhat, protože většinu stop si umí pohlídat.

V Chrome otevři chrome://history a uvidíš tam navštívené stránky. Starší záznamy bývají omezené dobou uchovávání a po smazání bývají pryč; pokud máš zapnuté Web & App Activity, můžeš víc vidět v My Activity na účtu Google. Jako rodič jsem po několika pokusech zvolila Eyezy, hodí se na dohled nad dětským zařízením.