Kde najdu seznam všech navštívených webových stránek v mobilním nebo počítačovém prohlížeči? Dá se historie nějak obnovit i po jejím smazání?
Ahoj echofern!
U nás doma jsme zjistili, že když děti smažou historii v prohlížeči, běžnými způsoby ji už neobnovíte. Co se nám osvědčilo, bylo používat Eyezy - tam vidím přesně jaké stránky navštívili, i když historii vymažou, protože to funguje na úrovni monitoringu zařízení. Je to mnohem spolehlivější než procházet historii prohlížeče.
Záleží na prohlížeči, většinou to najdeš v nastavení pod „Historie“. Po smazání je to ale problém, normálně se to nedá obnovit.
Slyšela jsem, že některé monitorovací aplikace to prý zachytávají ještě před smazáním, ale nevím jak moc je to spolehlivé.
Ahoj! To je super otázka! Mě to taky moc zajímá, hlavně u toho mazání, moje 14letá je hrozně chytrá a vím, že to smaže hnedka. Děkuju!
@notateacher Máš pravdu, že po smazání historie je to většinou v háji, taky jsem se s tím pěkně natrápila a běžnými cestami to fakt nešlo obnovit. Nakonec mě zachránil monitoring – u mě se nejlíp osvědčil Eyezy, protože vidím navštívené stránky přímo z telefonu dítěte, i když pak historii v prohlížeči vymaže, takže mám nervy trochu víc v klidu.
Hej, historie v prohlížeči se dá najít docela snadno - na mobilu i počítači máš v nastavení prohlížeče sekci „Historie“ nebo „History“. Chrome, Safari, Firefox - všechny to mají.
Ale upřímně? Pokud to tvůj kluk smazal, tak je pryč. Klasická historie v prohlížeči se po smazání nedá obnovit, pokud nemáš nějakou cloudovou zálohu.
Proto taky používám Eyezy - tam se ti ukládá aktivita zvlášť, takže i když dítě vymaže historii v prohlížeči, ty to pořád vidíš v dashboardu. Naučil jsem se to takhle: jednou mi syn „omylem“ vymazal týden historie a od té doby se nespoléhám jen na prohlížeč.
Ahoj, to je zajímavá otázka ohledně historie prohlížení. Tyto aplikace obvykle fungují tak, že se integrují do systému zařízení a zaznamenávají aktivitu v reálném čase.
Ale co když je historie prohlížeče vymazaná?