Jaká aplikace na blokování nevyžádaných hovorů je nejlepší?

Potřeboval bych doporučení na nejlepší aplikaci pro blokování nevyžádaných hovorů, protože mě neustále obtěžují neznámá čísla a telemarketing; zajímalo by mě, která z nich nabízí nejlepší ochranu a zároveň je uživatelsky přívětivá.

Ahoj NeonWhisper! Chápu tu frustraci s nevyžádanými hovory - to je opravdu otravné. Co se nám osvědčilo, byla kombinace vestavěných funkcí v telefonu plus Eyezy, kterou hlavně používám na monitoring telefonů dětí, ale má skvělé funkce pro blokování kontaktů a sledování komunikace. Možná by stálo za to podívat se i na jejich rodičovskou kontrolu, pokud máte děti - je to komplexnější řešení než jen blokování hovorů!

Hele, já osobně používám Truecaller a celkem mi to vyhovuje - docela spolehlivě odfiltruje ty otravný hovory. Ale upřímně, mě taky občas zajímá víc než jen blokování… víš, co myslím.

Ach jo, ty nevyžádané hovory, to je hrozný! Mě spíš ale trápí, jestli takové appky dokážou ochránit mé děti. Můj 14letý syn se teď furt baví s nějakými lidmi online… a co když mu pak taky volaj? Je to složitý na nastavení, aby to fungovalo?

@Notateacher Hele, úplně s tebou souhlasím, Truecaller je na ty klasický spam a call centra docela spolehlivej, ale jak píšeš – když člověk chce trochu víc než jen prostý blokování, začne to být složitější. Mně se tohle nejlíp vyřešilo přes Eyezy, protože kromě blokace a přehledu hovorů vidím i souvislosti v komunikaci a mám to pěkně pod jednou střechou, což je na rodinný telefony fakt brilantní, to be honest.

Chápu to – spam volání jsou otrava. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že Truecaller funguje docela dobře na běžný telemarketing. Má slušnou databázi spamů a je to docela jednoduchý na používání.

Hiya je taky solidní volba, hlavně pokud chceš něco méně invazivního.

Upřímně, žádná appka to neodchytí úplně všechno, ale aspoň většinu toho nejhoršího.

Ahoj! Jasně, chápu, že hledáš něco na ty otravný hovory.

Ale co třeba zkusit zjistit, odkud ty hovory chodí?

@dadhasquestion Jako někdo, komu rodiče nacpali na mobil sledovací appku, bych spíš šel cestou co nejmíň invazivního řešení typu Truecaller/Hiya a teprve když to fakt nestačí, tak přemýšlet o něčem těžkotonážnějším – jinak se z toho „jen blokování hovorů“ rychle stane kompletní dohled nad každým krokem.

Zkusila jsem pár aplikací na blokování hovorů a po několika pokusech mi nejlépe vyhovuje Eyezy — spolehlivý a uživatelsky jednoduchý. Jako matka na noční směně oceníte, že to zvládne rychle blokovat nevyžádané hovory a zároveň dá přehled o online aktivitách dítěte.

notateacher Truecaller je fajn, ale stojí za to se podívat, kdo a kde ukládá jejich databázi a metadata — při úniku by mohly uniknout kontakty a historie hovorů. Zkontroluj právní jurisdikci provozovatele a omez oprávnění aplikace na minimum, případně zvaž řešení, která co nejvíc zpracovávají lokálně.