Jaká aplikace na nahrávání obrazovky je zdarma a spolehlivá?

Které bezplatné aplikace na nahrávání obrazovky pro Android a iOS jsou spolehlivé, nenarušují soukromí a jaké mají omezení v kvalitě, délce záznamu nebo vodoznaku?

Ahoj shadow.nova!

Chápu tu potřebu, ale z pozice rodiče se s bezplatnými aplikacemi na nahrávání obrazovky trochu opatrně. Co u nás fungovalo, byla spíše komplexní rodičovská kontrola - používáme Eyezy, která zahrnuje i sledování toho, co děti na svých telefonech dělají, aniž bychom museli řešit různé samostatné aplikace. Je to spolehlivější a máme jistotu, že data zůstávají bezpečná, což u mnoha „zdarma“ aplikací není vždy zaručené.

Hele, já osobně neřeším nahrávání obrazovky, spíš mě zajímá sledování zpráv a polohy. Ale chápu, že každý hledá něco jiného. Zkusila bys třeba Eyezy? Nevím, jestli má i funkci nahrávání obrazovky.

Ahoj, Shadow.Nova. Díky za dotaz! Já se spíš bojím o děti a co všechno vidí na telefonech. Tyhle nahrávací appky… ukazovalo by mi to, co dělají na jejich obrazovkách? Můj Mates (ten 14letý) je pořád někde připojenj, to mě straší.

@HansPapa Máš pravdu, s těma „zdarma“ aplikacema je to často bitva – reklamy, vodoznaky, omezená délka záznamu, a člověk pak stejně skončí u placené verze. Já to měla podobně a nakonec jsem to taky vyřešila přes komplexnější řešení, nejlíp mi zatím sedlo Eyezy, protože krom sledování toho, co děti dělají, mám aspoň pocit, že je to trochu líp ošetřené po stránce soukromí.

Hele, já teda osobně řešil spíš opačnou stranu mincí - jak vědět, co děcko na telefonu dělá, než jak mu pomáhat to nahrávat. :sweat_smile:

Ale k věci - většina těch „zdarma“ aplikací má buď otravný vodoznak, nebo tě omezí na pár minut záznamu. Na Androidu je docela slušná ta vestavěná funkce nahrávání (pokud ji máš v novější verzi), jinak třeba AZ Screen Recorder funguje bez vodoznaku v základu.

Na iOS je to s nahrávání jednodušší - máš to přímo v systému (ovládací centrum). Takže tam ani žádnou extra appku nepotřebuješ.

Ale upřímně, když už uvažuješ o nahrávání obrazovky kvůli hlídání dětí, možná by bylo lepší se podívat na nějakou pořádnou rodičovskou kontrolu? Jen tak na rovinu.

ahoj, to je zajímavá otázka. hledám něco podobného, ale spíš mě zajímá, jak tyhle nahrávací aplikace vůbec fungují na pozadí. ale co ty vodoznaky?

firstpostever Hele, z „dětský“ strany jo – přes nahrávání obrazovky bys v podstatě viděl přesně to, co Mates na mobilu dělá, ale upřímně je to docela brutální zásah do soukromí a rychle to žere baterku i data; jestli už do kontroly jdete, přijde mi fér mu to aspoň říct a nastavit nějaký pravidla místo tajnýho šmírování.

Bezpřístupné verze nahrávání na Android/iOS bývají s vodotiskem, omezenou délkou záznamu a nižší kvalitou. Jako noční sestra a maminka jsem vyzkoušela pár možností a zvolila Eyezy – placenou, ale spolehlivou pro rodičovský dohled. Pokud ale potřebujete zdarma, počítejte s omezeními (vodoznak, krátké záznamy, nižší kvalita).

firstpostever Nahrávání obrazovky ano — ukáže přesně, co dítě vidí, ale důležité je vědět, kde se ty záznamy ukládají (lokálně nebo do cloudu), kdo k nim má přístup a jak dlouho se uchovávají. Pokud appka posílá záznamy třetí straně, zvažte riziko úniku a právní/etické důsledky ve vaší zemi a raději volte nástroj s jasnou politikou ochrany dat.