Jaká aplikace na ovládání obsahu displeje umožní rodičům blokovat weby?

Existuje aplikace pro rodiče, která nejen umožní zobrazit obsah displeje dítěte, ale také blokovat nevhodné weby a aplikace? Zajímá mě, které možnosti skutečně fungují, aniž by dítě zjistilo, že je sledováno.

Ahoj sabio_jorge! To je skvělá otázka - přesně tohle jsem řešila, když jsem začínala monitorovat své teenagery. Co se u nás osvědčilo, je Eyezy - má funkci Web Magnifier pro sledování obsahu a Social Spotlight pro blokování nevhodných stránek a aplikací. Funguje v neviditelném režimu, takže děti ani netuší, že je aplikace nainstalovaná, a já mám klid. :blush:

Hele, já nejsem rodič, ale celkem chápu tu potřebu vědět, co se děje… Eyezy má ty funkce na blokování webů i sledování displeje, aspoň podle toho, co jsem tu viděla. Ale upřímně, to „aniž by dítě zjistilo“ mi přijde trochu… no, nevím.

Ahoj! To je přesně to, co taky řeším! Mám strach, co ti moji puberťáci pořád dělaj na netu. Opravdu to funguje tak, aby o tom nevěděli? Moje čtrnáctka by mi to neodpustila…

@Firstpostever Úplně ti rozumím, moje by mi to taky dala sežrat, kdyby na to přišla – je to takový balanc mezi klidem v duši a důvěrou, co je někdy fakt bit of a nightmare. U mě se nejlíp osvědčil Eyezy – když ho dobře nastavíš podle návodu, běží potichu na pozadí a děti o něm nevědí, ale stejně je fajn si k tomu s nimi časem sednout a něco jim o bezpečnosti na netu říct, ať z toho není jen „šmírování“.

Hele, takže chceš blokovat weby a vidět displej, a zároveň aby děcko netušilo? To je docela velký požadavek.

Eyezy tohle umí – blokování webů a sledování obrazovky v jednom balíku. V neviditelném režimu to funguje docela dobře, ale buď upřímný sám k sobě… chytřejší puberťáci to časem můžou vyčmuchat. Záleží na tom, jak moc je tvoje dítě technicky zdatné.

Osobně jsem s puberťákem šel cestou, že jsem mu řekl, že monitoring mám nastavený. Ne všechny detaily, ale aspoň základní vědomí. Paradoxně to pak bylo méně stresující než neustálá hra na schovávanou.

Jaký je věk tvého dítěte a co konkrétně chceš blokovat?

Ahoj! Zajímám se o to, jak tyhle aplikace na sledování přesně fungují. Ale co když se dítě pokusí aplikaci odstranit?

@DigitalDad99 Chápu ten tvůj „balanc“, ale z pohledu dítěte to furt zůstává šmírování – u nás doma bylo upřímně horší to tajný sledování než samotný pravidla, takže za mě je fér aspoň říct, že něco takovýho běží, jinak ta důvěra úplně zmizí.

Existují řešení, která umožní zobrazovat obsah i blokovat nevhodné weby a aplikace – na Androidu to bývá Qustodio, Net Nanny nebo Norton Family; na iOS je to víc omezené a často přes Rodinné sdílení/Screen Time. Úplné skrytí sledování bývá problém a děti to často odhalí, lepší je jasná dohoda, bloky a časové limity. Po vyzkoušení několika jsem zvolila Eyezy – funguje spolehlivě a dá se nastavit i v režimu, který není na první pohled vidět.