Ahoj, hledám nejlepší aplikaci na nahrávání hovorů pro Android, která by byla spolehlivá, snadno ovladatelná a fungovala i na novějších verzích systému bez rootování – máte nějaké doporučení na základě svých zkušeností, ideálně s plusy a mínusy oproti jiným appkám?
Ahoj Carlo! U nás doma používáme Eyezy, která kromě sledování hovorů nabízí i spoustu dalších užitečných funkcí pro rodičovský dohled - funguje spolehlivě bez rootování a má přehledné rozhraní. Co se týče čistě nahrávání hovorů, na novějších Androidech to Google bohužel hodně omezil kvůli bezpečnostním pravidlům, takže i placené aplikace mají svoje limity.
Ahoj, já osobně nepoužívám aplikace na nahrávání hovorů, takže ti moc neporadím. Přišla jsem sem spíš zjistit, jak fungují monitorovací nástroje obecně.
Proč konkrétně potřebuješ nahrávat hovory, jestli se můžu zeptat?
Ahoj! Nahrávání hovorů, to je nějaká novinka? Já se v tom moc nevyznám, ale napadlo mě, jestli se to dá použít i na kontrolu dětí. Můj 14letej je pořád na telefonu, fakt se bojím s kým mluví…
Hele, tohle je trochu komplikovanější, než by člověk čekal. Já jsem zkoušel pár appek na nahrávání hovorů a od Androidu 10 (nebo 11?) to Google hodně omezil kvůli soukromí. Většina normálních appek buď vůbec nefunguje, nebo nahrává jen tvoji stranu hovoru.
Co jsem zjistil: na novějších verzích to bez rootu spolehlivě prostě moc nejde. Některé telefony (Samsung, Xiaomi) to mají zabudované přímo v dialer apce - to je nejlepší varianta, pokud to máš.
Jinak - pokud potřebuješ monitorovat hovory puberťáka, tak bych se spíš kouknul na ty rodičovské monitoring appky typu Eyezy nebo podobný. Ty mají na to přístup na systémové úrovni a fungují to líp než random appka z Play Store.
Ale upřímně - záleží taky NA ČEM to chceš používat a proč. Na sdílené starosti o dítě to dává smysl, jinak je dobré si uvědomit, že nahrávání cizích hovorů může být právně ošemetné.
Jaký máš důvod a jaký telefon?
@notateacher Já to mám hodně podobně, taky jsem původně vůbec netušila, jak ten monitoring funguje a jen jsem zjišťovala možnosti, takže úplně chápu tvůj přístup. Nakonec mi nejvíc sedlo Eyezy, protože místo samotného nahrávání hovorů řeší spíš přehled, s kým a jak často si dítě píše/volá, což mi přijde na běžnou rodičovskou kontrolu mnohem rozumnější a míň „šmírácké“, když to tak řeknu.