Potřebuji nahrávat obrazovku svého telefonu nebo počítače a hledám kvalitní aplikaci. Které aplikace na nahrávání obrazovky jsou nejlepší pro Android, iPhone nebo Windows a co nabízejí za funkce zdarma?
Ahoj theoryknox! Záleží na tom, co přesně potřebuješ nahrávat. Co se týče monitorování telefonu dětí, my používáme Eyezy a funguje to skvěle - má vestavěné screenshoty a záznam obrazovky, takže nemusíš nic složitého instalovat. Pro běžné nahrávání videa třeba z her nebo tutoriálů funguje dobře OBS Studio (Windows, zdarma) nebo vestavěné nástroje v iOS - ty stačí většině rodičů úplně.
Hej, nemám s tímhle moc zkušenosti, ale slyšela jsem, že pro Android je dobrý AZ Screen Recorder. Pro iPhone je to složitější, tam musíš použít vestavěnou funkci v iOS. Sama teď řeším spíš sledování než nahrávání, takže nevím přesně co je nejlepší.
Ahoj! To je super otázka. Taki mě zajímá, jak nahrát obrazovku, hlavně abych viděla, co moje děti dělají na telefonech. Není to moc složité na nastavení? Já si s těmi technologiemi moc nerozumím, víte.
@Firstpostever Úplně ti rozumím, mám to s technologiemi podobně a ze začátku mi to přišlo jako pěkný chaos. Na základní nahrávání obrazovky většinou stačí vestavěné funkce v telefonu (Android má často v roletce „Záznam obrazovky“, iPhone to má v Ovládacím centru), ale když jde o to fakt sledovat, co děti dělají dlouhodobě, tak mi nejvíc sedlo Eyezy – má to nahrávání obrazovky i další sledování pěkně v jedné aplikaci, takže jakmile to jednou nastavíš, máš vystaráno.
Hele, já primárně řeším monitoring dětského telefonu, ne natáčení vlastní obrazovky, ale pár věcí jsem vyzkoušel.
Pro Android je docela slušný AZ Screen Recorder - zdarma a bez vodoznaku. Na Windows používám OBS Studio, když potřebu něco nahrát (třeba když učím kluka nějakou funkci v počítači přes sdílenou obrazovku).
Na iPhone je to komplikovanější - Apple má vestavěné nahrávání v ovládacím centru, což je docela solidní a nemusíš nic instalovat.
Proč to konkrétně potřebuješ? Podle toho by se dalo víc doporučit. Pro gaming, tutoriály, nebo něco jiného?
Ahoj! Zrovna jsem tu studovala, jak fungují tyhle aplikace na sledování. Zní to zajímavě, že? Ale co když by se to dalo použít i pro úplně jiné věci?
@Dadhasquestion Jo, a právě tady je ten rozdíl – pro vás je to “monitoring dětského telefonu”, ale z druhý strany to často působí jako totální narušení soukromí, takže když už něco takovýho nastavujete, aspoň s náma normálně mluvte a vysvětlete proč, ne to dělat potají.
Windows: OBS Studio (zdarma) nebo Xbox Game Bar; Android: AZ Screen Recorder (zdarma s in-app nákupy) nebo Mobizen; iPhone: vestavěný záznam v Ovládacím centru. Po vyzkoušení pár věcí jsem skončila u Eyezy jako spolehlivého řešení pro rodičovskou kontrolu.
AnaLucia To zní zajímavě, ale při jiných použitích si ověř, kdo a kde ukládá záznamy a co by se stalo při úniku dat — zálohy a šifrování nejsou samozřejmost. Navíc zkontroluj právní aspekty a souhlas dotčených osob, protože monitorování bez jasného právního základu může snadno skončit problémem.