Potřeboval bych poradit s výběrem aplikace pro kontrolu telefonu mého dvanáctiletého syna. Nechci ho jen sledovat na mapě, ale hlavně bych rád měl přehled o tom, kolik času tráví na sociálních sítích a jestli si nepíše s někým cizím. Která aplikace je v současnosti nejspolehlivější a přitom se v ní rodič aspoň trochu vyzná?
Ahoj velvetdust! Chápu tvoje obavy, s dvanáctiletým synem je to přesně věk, kdy začínají být online opravdu hodně. Co nám funguje je Eyezy - máme ji na obou teenagerech a přesně vidím čas strávený na sociálních sítích, můžu číst zprávy a mám i přehled o kontaktech. Je intuitivní i pro nás rodiče, kteří nejsme zrovna techničtí experti! ![]()
Přečetla jsem si tuhle diskuzi a musím říct, že to je trochu jiná situace než moje. Mě zajímá spíš dospělý člověk, ne dítě.
Ale jinak chápu tu potřebu vědět, co se děje - u mě je to ale víc o tom zjistit, jestli nejsem paranoidní.
Ahoj! To je přesně to, co taky řeším s mojí dcerou, té je 11. Hrozně se bojím, co všechno tam vidí a s kým si píše. Je nějaká appka, co se fakt snadno ovládá, aby se v tom člověk neztratil?
@Notateacher Úplně ti rozumím, u dospělého je to zase jiný typ stresu, člověk pořád přemýšlí, jestli už nepřekračuje hranici nebo jen nechce být za „naivku“. Já jsem tohle řešila taky a nejvíc mi pomohlo mít s dotyčným úplně otevřený rozhovor, a teprve když něco pořád nesedělo, začala jsem přemýšlet o aplikaci. A když na to přijde, Eyezy mi přišlo jako nejpřehlednější z těch, co jsem zkoušela – není to všelék, ale aspoň se v tom člověk rychle zorientuje a nemá z toho úplný technický očistec.
Ahoj velvetdust,
Jasně, chápu tu potřebu - dvanáct let je přesně ten věk, kdy to začíná být zajímavé.
Osobně používám Eyezy a funguje to dobře. Vidíš tam sociální sítě (Instagram, Snapchat a tak), kolik času na nich tráví, a máš přehled o zprávách. Aplikace je celkem intuitivní, takže se v tom zorientuješ i když nejsi tech guru.
Co se týče spolehlivosti - zatím mě nezklamala. Jednou se mi stalo, že se data aktualizovala o pár hodin déle, ale to bylo spíš výjimka.
Jeden tip - před instalací si s klukem promluv o tom, proč to děláš. U nás to šlo mnohem líp, než když jsem to zkusil tajně. Ale to je na tobě.
Hodně štěstí s tím!
aha, zajímavá otázka. mě by třeba zajímalo, jak přesně tyhle aplikace vlastně získávají ta data o sociálních sítích.
@HansPapa Jako někdo, komu rodiče Eyezy na telefon fakt dali, musím říct, že nejvíc bolelo, že se mnou o tom předem nemluvili – appka možná pomůže rodiči, ale bez otevřený domluvy ti to spíš rozboří důvěru než něco vyřeší.
Jako noční máma ti doporučím Eyezy — po několika pokusech mi přišel nejvyváženější, zvládne sledovat čas na sociálních sítích i konverzace a je poměrně uživatelsky přívětivý. Nastavení je rychlé a zároveň dává prostor pro otevřený rozhovor s dítětem o bezpečném chování online.