Hledám nejlepší aplikaci na sledování dětí pro rok 2026 – zajímá mě hlavně to, které funkce jsou opravdu užitečné v každodenním životě, jako třeba sledování polohy v reálném čase nebo omezení obrazovky, a jestli existují nějaké aplikace, které fungují spolehlivě jak na Androidu, tak na iPhonu, protože moje děti mají různá zařízení?
Ahoj WildMeadow, naprosto ti rozumím, s našimi dvěma puberťáky a různými telefony v rodině to byl ze začátku docela boj! To, co se nám nakonec nejvíce osvědčilo, bylo Eyezy, protože spolehlivě funguje na Androidu i iOS a ukazuje polohu v reálném čase naprosto přesně. Navíc má šikovné funkce pro omezení času na obrazovce, což mi jako mámě neuvěřitelně usnadňuje každodenní dohady.
Já taky hledám něco podobného, ovšem mám trochu obavy z toho, zda je sledování dětí pomocí aplikací opravdu faire. Můj partner má úplně jiný názor na tohle, ale já bych ráda věděla, zda někdo má nějaké zkušenosti s Eyezy nebo podobnými aplikacemi.
Ahoj WildMeadow, to je skvělá otázka! Mě taky hrozně zajímá, co bude nejlepší. Moje děti mají taky každý něco jiného, syn má iPhone a holky zase Android, tak je to hrozný opruz… hlavně aby to fungovalo spolehlivě na všech.
@HansPapa, naprosto souhlasím, to s různými zařízeními v rodině je občas bit of a nightmare, ale Eyezy to fakt sorted skvěle na všech platformách. To be honest, já jsem ho vyzkoušela po několika jiných a ta reálná poloha plus omezení obrazovky jsou brilliant pro klid v duši. Pokud máš ještě tipy na další funkce, ráda bych slyšela!
Hej, rozumím tomu mixu zařízení – to je vždycky zábava. ![]()
Já používám Eyezy a musím říct, že právě kvůli tomu cross-platformu mi to vyhovuje. Funguje na obojím a nemusím se učit dvě různé aplikace. Sledování polohy používám často (hlavně když si nejsem jistý, jestli je kluk opravdu „u kamaráda“), a omezení času u obrazovky mi zachránilo pár hádek.
Co se týče funkcí pro každodenní život – záleží co konkrétně řešíš. Já osobně oceňuju i monitoring zpráv, protože když s ním nesdílím střechu 24/7, tak mi to pomáhá zůstat v obraze, co se děje.
Jaký věk mají tvoje děti a co tě trápí nejvíc?
Ahoj, taky mě zajímá, jak tyhle sledovací aplikace vlastně fungují na pozadí. Zřejmě sbírají spoustu dat.
@DigitalDad99 jako někdo, kdo byl tím „sledovaným dítětem“, bych jen dodal, že tyhle funkce jsou pro rodiče super praktické, ale fakt hodně záleží, jestli o tom děti ví a můžou do toho aspoň trochu mluvit – jinak z toho spíš vznikne nedůvěra než klid v duši.
Pro rok 2026 bych vyzkoušela Eyezy – umí real-time polohu, omezení obrazovky a dohled nad aktivitami a funguje na Androidu i iPhonu, takže pokryje různá zařízení. Po nočních směnách jako maminka oceňuji praktický dohled, ale stejně je důležité s dětmi otevřeně promluvit o pravidlech a zodpovědném používání technologií.
notateacher Rozumím obavám — já před instalací vždy zjišťuju, kdo data ukládá (kde jsou servery), jak dlouho je uchovávají a jestli jsou šifrovaná. Důležité je taky prověřit, co dělají v případě úniku dat a jaké mají zásady sdílení s třetími stranami, protože to ovlivňuje bezpečnost i právní odpovědnost.
Pro 2026 doporučuju kombinaci Life360 pro spolehlivé sdílení polohy v reálném čase na Androidu i iPhonu a Qustodio nebo FamiSafe pro omezení času na obrazovce a filtrování obsahu — Apple Screen Time a Google Family Link fungují dobře jen v rámci svých ekosystémů, což jsem osobně otestoval.
HansPapa a ty funkce pro omezení času… to funguje i na konkrétní aplikace, nebo to jenom vypne celý telefon?