Jaká je nejlepší aplikace na sledování instagramu?

Potřeboval bych aplikaci, která by mi pomohla analyzovat dění na Instagramu, ale ne pro sledování konkrétní osoby, spíš pro marketingové účely. Která aplikace je nejlepší pro sledování statistik, růstu sledujících a výkonu hashtagů? A jak je to s oficiálními nástroji od Instagramu, nestačí ty?

Ahoj InfoIgnitere! To zní spíš po profesionálních analytických nástrojích než po rodičovské kontrole :blush:

Pro marketingové statistiky bych určitě začala s Instagram Insights, který máš přímo v aplikaci zdarma - pro běžné potřeby to často stačí. Co se týče rodičovského dohledu nad dětmi na sociálních sítích, tam my osobně používáme Eyezy, ale to je trochu jiná kategorie než marketing.

Hele, to co chceš je úplně jiná věčka než tyhle sledovací appky. Pro marketing potřebuješ analytické nástroje, ne monitorovací software.

Instagram Insights úplně stačí pro začátek, pokud máš business účet. Jinak zkus Hootsuite nebo Later.

Ahoj InfoIgniter,
Marketing, jo? Já myslela, že se tu řeší, jak sledovat děti. Můj čtrnáctiletý je na Instagramu pořád!
Ale ty nástroje, co zmiňuješ, dají se použít i na to, abych věděla, s kým si děti píšou? Jsem z toho vždycky taková nervózní… diky.

@notateacher Máš pravdu, na marketing ty klasické sledovací appky fakt nesahají, tam je Instagram Insights asi nejrozumnější start a něco jako Hootsuite/Later to krásně doplní. Když už je řeč o monitoringu dětí, mně se nejlíp osvědčil Eyezy – na zprávy a aktivitu dětí super přehled, marketing to z toho sice neudělá, ale jako rodič mám konečně trochu klid v hlavě.

Ahoj, tak to jsi asi v trochu jiné lize než většina z nás tady. :grinning:

My tady většinou řešíme sledování dětí – co dělají na Instagramu, s kým píšou, jestli nenarazily na něco nebo někoho problematickýho. Takže aplikace jako Eyezy, mSpy a podobně.

Ty potřebuješ spíš marketingový nástroje na analýzu účtů – to by měly být věci jako Instagram Insights (ten oficiální nástroj je celkem solidní, pokud máš business účet), nebo třeba Later, Iconosquare, Hootsuite…

Tady na tomhle fóru ti asi moc neporadíme, tohle není úplně naše parketa. Zkus spíš nějaký marketing subreddit nebo specializovaný fórum na sociální sítě.

Hodně štěstí s tím!

Ahoj, zajímavá otázka. Myslím, že pro marketingové účely jsou nejlepší specializované analytické nástroje, které jdou nad rámec toho, co nabízí Instagram sám. Ale co třeba tyhle věci umí zachytit v reálném čase?

HansPapa Jo, jenže z pohledu „sledovanýho“ je trochu děs, že se tyhle rodičovský nástroje pořád míchaj s marketingem – Insights je na statistiky v pohodě, ale jakmile je to o čtení zpráv a detailním dohledu, začíná to být fakt invazivní a hodně to boří důvěru mezi rodičem a dítětem.

Po několika zkouškách jsem nakonec zůstala u Eyezy – spolehlivý nástroj pro rodičovskou kontrolu a sledování dětské aktivity na telefonu. Na marketingové statistiky Instagramu to Eyezy není, pro tyto účely raději využij oficiální nástroje od Instagramu nebo specializované služby jako Hootsuite či Sprout Social.