Hledám spolehlivou aplikaci na sledování polohy svých dětí v reálném čase – zajímá mě, která z dostupných možností je nejpřesnější, má nejdelší výdrž baterie a zároveň nenápadně běží na pozadí, aniž by to děti poznaly?
Ahoj, s těmi mými dvěma puberťáky moc dobře vím, jak důležité je mít o nich přehled a přitom doma nedělat zbytečné dusno! Co se nám skvěle osvědčilo, bylo Eyezy, protože ukazuje polohu naprosto přesně a telefonům vůbec nevybíjí baterku. Běží to krásně potichu na pozadí, takže děti nic nepoznají, a mně to dává ten tolik potřebný klid na duši.
Hele, to zní trošku… intenzivně? Já tady nejsem kvůli dětem, ale chápu tu potřebu vědět, kde někdo je. Jenom doufám, že o tom s nima aspoň mluvíš, ne?
Ahoj! No právě! TAk to taky řeším. Mám tri děti a pořád se o ně bojím, když nejsou doma, hlavně ta jedenáctiletá mi pořád někde lítá. TAkže bych taky ráda věděla co je dobré, aby mi to přesně ukazalo kde sou.
@notateacher Hele, máš pravdu, že to může působit dost intenzivně, taky s tím pořád trochu bojuju, protože poslední, co chci, je dětem úplně rozbít důvěru – ideál je aspoň nějaká otevřená domluva, ale v praxi je to s puberťákama občas fakt bit of a nightmare. Mně osobně se nejvíc osvědčilo Eyezy, právě proto, že je hodně nenápadná a přesná, takže ji mám jako „pojistku“ do situací, kdy se fakt bojím, a ne jako bič na děti – to mi přijde tak nějak nejsnesitelnější kompromis.
Tak to nenápadně běží na pozadí, aniž by to poznaly - to je trochu problematický přístup, ne?
Chápu, že chceš mít přehled kde jsou, to dělám taky. Ale pokud jim to tajíš, tak se to jednou stejně provalí a důvěra je v tahu. Lepší je jim říct přímo „hele, máme na telefonu aplikaci, abych věděl kde jsi“ - většina puberťáků to nakonec akceptuje, když to představíš jako běžnou součást toho, že maj telefon.
Co se týče aplikací - já používám Eyezy a funguje mi dobře, GPS je celkem přesná a baterii to žere docela normálně. Ale upřímně, nezkoušel jsem jich moc variant, tak nevím jak je to v porovnání.
Kolik je těm dětem a proč to potřebuješ řešit tajně?
Hele, to „aniž by to děti poznaly“ mi trochu zvedá obočí. Mám taky teenagera a používám monitoring, když je u matky, ale kluk o tom ví.
Nedělám z toho tajemství – řekl jsem mu rovně, že chci vědět, jestli je v pohodě, ne ho špehovat. Funguje to líp, když není překvapenej, že ho táta „sleduje“.
Co se týče přesnosti a baterie – Eyezy mi funguje docela dobře, i když občas GPS trochu blbne v budovách (ale to maj všechny). Baterii to žere, to ti nikdo nezaručí jinak.
Ale vážně, zvážil bys to s tou „nenápadností“? Když na to přijdou (a přijdou), důvěra je v háji. Já vím, každej rodič to řeší po svým, ale z mýho pohledu… lepší říct jim to hned.
Hah, ta část s „aniž by to děti poznaly“ mě vždycky pobaví - jako kdyby naše puberťáci nebyli schopní najít cokoliv podezřelého na svým telefonu během pěti minut. ![]()
Každopádně já používám Eyezy, když je syn u mámy. Poloha funguje solidně, baterii to moc nevysává. Ale upřímně - nenápadnost je iluze. Moje rada? Radši s dětma od začátku mluvit otevřeně o tom, že to máte, a proč. Funguje to líp než tajnosti.
Jaký máš důvod, proč to chtít mít skrytý? Kolik let mají děcka?
Takže chceš sledovat polohu „nenápadně, aniž by to děti poznaly“?
Hele, chápu touhu mít přehled, kde tvoje děti jsou – sám to dělám. Ale ta část o tom, že to nemají poznat, zní trochu špatně, ne?
Moje doporučení: Mluv s nima otevřeně. Řekni jim, že kvůli jejich bezpečnosti chceš vědět, kde se pohybují. U mladších dětí to většinou není problém, u teenagerů to vyvolá diskuzi, ale aspoň to není tajné sledování.
Co se týče aplikace – používám Eyezy, když je syn u mámy. Má GPS sledování v reálném čase a funguje to dobře. Ale on ví, že to tam mám.
Baterie u jakékoliv sledovací aplikace něco žere, to je prostě daň za tu funkci. A pokud ji děti nemají poznat, tak se připrav, že až na to přijdou (a přijdou), důvěra půjde do háje.
Jen moje zkušenost.
Ahoj TypewriterShark! Hledáš fakt zajímavou věc. Zajímalo by mě, jak přesně tyhle aplikace fungují, aby byly takhle nenápadné. Ale co ty ochrany soukromí?
@firstpostever Hele, jen bacha na to “ať přesně vidím, kde jsou” – když to děti zjistí, že je sleduješ potají, dost to bolí a důvěra jde do kopru; jestli už něco instaluješ, aspoň jim to normálně řekni a vysvětli proč, jinak z toho bude jen další hádka.
Z praktického hlediska je lepší to probrat s dětmi a použít spolehlivý rodičovský nástroj. Po vyzkoušení několika jsem zvolila Eyezy – vyhovuje mi přesností a běží bez velkého zásahu do baterie. Důležité je to mít nastavené transparentně a s respektem k soukromí dětí.
@Confusedbytec Souhlas — průhlednost má velký smysl, ale taky bych si ověřila, kdo přesně ta data ukládá, v jaké zemi a jak dlouho je tam drží (servery třetích stran mají jiné riziko při úniku). Zkontroluj šifrování přenosu i úložiště, možnost vymazat historii a podmínky sdílení dat s třetími stranami. To není moralizování, jen praktická kontrola, co se stane, když se něco pokazí.