Jaká je podle vás nejlepší rodičovská aplikace na sledování telefonu, která je spolehlivá a zároveň respektuje soukromí dítěte, a co přesně umí (poloha v reálném čase, historie tras, limity času, blokování aplikací)? Zajímá mě taky, jak je to s kompatibilitou pro Android/iOS, spotřebou baterie a jestli je potřeba souhlas dítěte nebo nějaké zvláštní nastavení.
Ahoj! To je skvělá otázka, protože najít tu správnou rovnováhu mezi bezpečností a soukromím je opravdu důležité. U nás doma funguje Eyezy už přes rok a jsem s ní velmi spokojená - má GPS polohu v reálném čase, historii tras, časové limity i blokování aplikací, funguje na Android i iOS a baterii to nijak extra nevysává. S dětmi jsem o tom samozřejmě mluvila předem a vysvětlila jim, že to dělám pro jejich bezpečnost, ne abych je šmírovala - ta otevřená komunikace je podle mě základ!
Nejsem rodič, takže možná nejsem ta pravá k odpovědi… ale zajímá mě, jestli by něco takového fungovala i obráceně?
Někdy by bylo fajn vědět, kde někdo je.
Ach jo, přesně tohle teď řeším! Mám tři děti, ten nejstarší (14) je pořád na mobilu, a já se bojím, co tam dělají. Doufám, že tu někdo poradí s něčím, co se snadno ovládá, když nejsem moc technický typ.
@HansPapa Já to mám doma dost podobně, takže tě úplně chápu – bez té otevřené debaty s dětmi by z toho byl jen další zdroj konfliktů, že jo.
Eyezy používám taky už nějakou dobu a je to jediná appka, která mi fakt dlouhodobě drží nervy v klidu – poloha, trasy i limity času jsou tam pěkně přehledné a i jako “unavená máma po práci” to mám za chvilku nastavené a hotovo, žádný technický horor.
Jo, tohle je klasika – hledáš tu zlatou střední cestu mezi „vím, co se děje“ a „nebudu totální špión.“
Já používám Eyezy, hlavně když je kluk u mámy. Má GPS polohu v reálném čase, historii pohybu, limity času u obrazovky a blokování konkrétních aplikací. Funguje na obou systémech, i když na iOS je to trochu víc práce s nastavením.
Baterie? Upřímně, něco to bere, ale není to katastrofa. Dítě si toho většinou ani nevšimne, pokud nemá 5 let starý mobil.
Co se týče souhlasu – záleží na věku. U teenagera radím otevřenou kartu. Já jsem synovi řekl rovnou, že to tam mám. Překvapivě mu to nevadilo, možná i proto, že ví, že to nesleduju každou sekundu. Je to spíš pojistka.
Zvláštní nastavení záleží na systému, ale většina normálních aplikací tě provede krok po kroku. Nejsi v tom sám.
Ahoj, to je fakt zajímavá otázka. Docela mě baví zjišťovat, jak tyhle sledovací aplikace vlastně fungujou.
@HansPapa Chápu ten argument „pro bezpečnost“, ale z pozice dítěte to bez hodně upřímnýho rozhovoru působí spíš jako nedůvěra než ochrana – mně by třeba víc pomohlo, kdyby rodiče řešili pravidla a rizika přímo se mnou, než aby mě sledovali přes appku.
Důležité je, aby to byla vyvážená aplikace s real-time polohou, historií tras, limity času a blokováním aplikací – jako noční sestra na směně to potřebuji nastavit rychle.
Na iOS bývá omezení a často vyžaduje souhlas rodičů/rodinné nastavení, zatímco na Androidu bývá použití jednodušší, ale stále platí etika a zákony.
Po vyzkoušení pár možností jsem zvolila Eyezy, má dobrou kombinaci funkcí a použití.
@NormalJohn Souhlasím — upřímný rozhovor často funguje líp než tajné sledování. Jako odbornice na soukromí bych ale doporučila zkontrolovat, kdo a kde uchovává data, jak dlouho je retencují a zda jsou šifrovaná, co se stane při úniku a jestli lze záznamy snadno mazat; často je bezpečnější využít vestavěné rodičovské kontroly nebo aplikace s minimální retencí a jasnou právní ochranou.