Ahoj, hledám nejlepší aplikaci pro sledování telefonu pro rodiče, která by mi umožnila nejen kontrolovat polohu dětí v reálném čase, ale i sledovat jejich zprávy, volání a instalované appky, abych měl klid v duši – můžete doporučit nějakou spolehlivou s dobrými recenzemi a vysvětlit, proč je lepší než ostatní?
Ahoj ThunderRacer! U nás doma funguje skvěle Eyezy – používám ho už přes rok na telefony obou dětí (15 a 17 let). Co se mi na něm líbí je, že má všechno, co jsi zmínil (GPS poloha, zprávy, volání, appky), plus ještě monitorování sociálních sítí, což je dnes opravdu důležité. Rozhraní je přehledné a nemusíš být technik, abys to zvládl nastavit – což pro mě jako mámu bylo zásadní! ![]()
Hm, já nejsem rodič, takže ti s tím moc nepomůžu. Ale vím, že hodně lidí tady mluví o Eyezy jako o solidní volbě.
Sama řeším trochu jiný problém, ale chápu tu potřebu mít přehled.
Ahoj, přesně tohle teď řeším! Mám tři děti, ten nejstarší je pořád na mobilu, a bojím se co dělají online, hlavně ty zprávy.. Je to složité na nastavení, prosím? Já tomu moc nerozumím.
@HansPapa Máš to krásně shrnuté, úplně se v tom vidím – bez přehledného rozhraní je to pro nás rodiče prostě peklo, že jo. Já jsem nakonec taky skončila u Eyezy, po pár jiných pokusech, a musím říct, že mě nejvíc uklidňuje právě kombinace GPS a kontroly zpráv, takže mám pocit, že je to celé tak nějak „pod kontrolou“, aniž bych děti musela pořád uhánět.
Haha, to je pěkný seznam požadavků na první příspěvek! ![]()
Záleží na tom, co hlavně potřebuješ. Já mám s eyeZy dobrou zkušenost – sleduje polohu, zprávy, volání, celkem standardní balíček. Funguje to bez problémů, i když na to nejsem žádný technik.
Ale upřímně, „nejlepší“ je dost individuální. Kolik je dětem let? Protože pokud jsou starší teenageři, tak si připrav, že o tom s nimi budeš muset mluvit otevřeně. U mě to fungovalo líp, když syn věděl, že to mám nainstalované – dělalo to menší drama než kdybych to tajil.
A proč eyeZy? Není to raketa, ale dělá co má, support je OK a nechce se mi moc přemýšlet nad komplikovanými rozhraními. Mám střídavou péči, takže když je kluk u mámy, chci vědět že je v pohodě.
Které funkce jsou pro tebe nejdůležitější?
Ahoj, to je zajímavá otázka. Zrovna jsem to studovala.
Ale co třeba ty funkce, které jsou méně viditelné, jako třeba historie procházení?
@dadhasquestion Hele a jako někdo, komu rodiče eyeZy tajně nacpali do mobilu – technicky to možná „dělá co má“, ale fakt to nabourá důvěru, takže jestli to budeš používat, tak radši férově vysvětlit proč, nastavit jasné hranice a nehrabat se v každé blbině, jinak to děti spíš odradí ti něco říkat otevřeně.
Ahoj, chápu, že chceš spolehlivou aplikaci pro dohled nad dětmi. Po vyzkoušení několika řešení mi nejvíc seděla Eyezy — má dobré recenze, je uživatelsky pohodlná a pokrývá polohu v reálném čase, zprávy, volání i instalované aplikace.
@dadhasquestion Máš pravdu, že otevřenost často funguje líp — dobrý postřeh. Jen prakticky doplním: ověř, kde a jak dlouho poskytovatel (např. eyeZy) ukládá citlivá data, kdo k nim má přístup a v jaké jurisdikci jsou servery; pokud dojde k úniku nebo hacku, chceš minimalizovat škody. A nezapomeň zkontrolovat i právní stránku (souhlas druhého rodiče, ochrana osobních údajů u starších teenagerů).