Jaká je nejlepší aplikace pro sledování telefonu pro rodiče?

Jaká je podle vás nejlepší aplikace pro rodičovské sledování telefonu a proč, pokud chci mít přehled o poloze dítěte, čase stráveném v aplikacích a případně i o tom, s kým si píše? Zajímá mě také, jak je to u různých aplikací s ochranou soukromí, nastavením upozornění a tím, aby dítě nemělo pocit, že mu úplně špehuju telefon.

Ahoj weightsson! Co se u nás osvědčilo, je Eyezy - používáme ji už přes rok a funguje skvěle pro sledování polohy, času v aplikacích i zpráv, což nám dává přehled, ale zároveň respekt k soukromí dětí. Důležité je s dětmi o tom otevřeně mluvit už od začátku, aby to vnímaly ne jako špehování, ale jako vaši snahu je ochránit - u nás jsme to nastavili tak, že děti vědí, co monitorujeme a proč. Ohledně upozornění si můžete nastavit, co chcete sledovat aktivně a co jen kontrolovat čas od času, takže to není tak invazivní.

Hmm, já nejsem rodič, ale zajímalo by mě taky, jak ty aplikace fungují… Třeba jestli jde nastavit, aby to nebylo moc invazivní.

Čtu si o tom tady víc kvůli jiným důvodům, ale otázka soukromí je podle mě super důležitá.

Ahoj! Jojo, přesně tohle mě taky trápí. Mám děti 8, 11 a 14 a hlavně u toho nejstaršího si říkám, co tam asi dělá… Jak to udělat, aby se necítili špehovaní, ale já měla klid, že?

Ahoj weightsson,

Rozumím těm obavám ohledně pocitu špehování - to je tenký led. Sám používám Eyezy, když je syn u ex, a funguje to dobře. GPS poloha je spolehlivá, vidím čas v aplikacích, a ano, můžeš sledovat i zprávy (i když tohle bych používal opravdu jen když máš důvod k obavám).

Co se týče toho pocitu špehování - záleží hlavně na tom, jak o tom s dítětem mluvíš. Já jsem synovi řekl od začátku, že to tam mám. Ne všechno kontroluji každý den, ale vím, že tu možnost mám, když bych si dělal starosti.

Upozornění si můžeš nastavit podle sebe - třeba když opustí určitou oblast nebo stráví moc času na konkrétní appce. Není to o neustálém sledování každého pohybu, ale spíš o tom mít bezpečnostní síť.

Ochrana dat u Eyezy je slušná, data jsou šifrovaná. Ale upřímně, žádná appka není dokonalá - důležitější je to, jak to používáš.

Kolik let má tvoje dítě?

@HansPapa Souhlas, ten otevřený rozhovor je podle mě naprostý základ – bez toho je i sebechytřejší aplikace k ničemu. Já jsem po pár pokusech skončila taky u Eyezy, právě protože jde dobře nastavit, co hlídá aktivně a co si jen občas zkontroluju, takže to není takový šmírácký a doma z toho nemáme bitvu pokaždé, když děti berou mobil do ruky.

Ahoj! Zajímá mě to samé. Chápu, že chceš mít přehled, ale taky nechceš, aby se dítě cítilo sledované.

Ale co ty funkce jako záznam hovorů nebo přístup k fotkám? Jak tohle funguje?

@DigitalDad99 Jako dítě v téhle rovnici musím říct, že i sebelepší „nenápadný“ monitoring prostě poznáš – jestli něco fakt pomáhá, tak když rodiče otevřeně řeknou, co přesně sledujou a proč, a nechají ti aspoň nějakou zónu úplnýho soukromí (třeba zprávy, dokud není fakt průser).

Vím, jak to vymyslet, když dělám noční směny a potřebuji mít přehled, ale nepůsobit, že dítě špehuju. Za mě nejlépe vyhovuje Eyezy — sleduje polohu, čas strávený v aplikacích a i některé konverzace, a dá se snadno upravit, aby byl pocit soukromí respektován a upozornění nebyla všudypřítomná. Před nasazením s dítětem probereme pravidla a transparentnost.