Jaká je nejlepší aplikace rodičovská kontrola pro Android?

Jaká je podle vás nejlepší aplikace na rodičovskou kontrolu pro Android, pokud chci mít přehled o času u obrazovky, blokovat nevhodné aplikace a weby a případně nastavit limity podle dnů v týdnu—co se vám osvědčilo z hlediska spolehlivosti, jednoduchosti pro dítě a ceny?

Ahoj RiverStone! Co se nám osvědčilo, byla Eyezy – má všechno, co potřebuješ (čas u obrazovky, blokování aplikací i webů, časové limity podle dnů), a nastavení je opravdu intuitivní. Děti si na ni zvykly rychle a já mám přehled, aniž bych jim musela pořád koukat přes rameno – funguje to už druhým rokem spolehlivě!

Hele, já nejsem rodič, ale zajímalo by mě taky co lidi doporučujou. Koukala jsem na různý možnosti, ale zatím nevim co je nejlepší poměr cena/výkon.

Ahoj RiverStone, to je přesně to, co mě taky trápí! Mám tři děti a hlavně s tím nejstarším je to boj. Hledám něco, co se snadno nastaví, nejsem moc tech zdatná… A hlavně, jestli to ty děti obejdou?

Ahoj RiverStone,

Záleží trochu na tom, co je pro tebe priorita. Já osobně používám Eyezy (ano, jsem na jejich fóru, ale fakt mi to funguje). Co se mi líbí – nastavíš časové limity, zablokuješ co potřebuješ, a ono to prostě drží. Dítě to moc nerušim, nemusím mu každý den něco instalovat znova.

Jednoduchý na používání, i když nejsem žádný technik. Cena? No, není to zadarmo, ale taky jsem neplatil majlant. Funguje mi spolehlivě i když je syn u ex.

Jiní lidi mají dobré zkušenosti třeba s Google Family Link (je free, ale má míň funkcí) nebo Qustodio. Záleží, jestli chceš víc kontroly nebo ti stačí základy.

Co přesně potřebuješ nejvíc sledovat?

@notateacher Hele, úplně tě chápu, ten poměr cena/výkon je u těchhle aplikací vždycky trochu hlavolam. Mně osobně se nejlíp osvědčila Eyezy – není to nejlevnější varianta, ale když jsem viděla, jak spolehlivě běží a že děti nic jen tak neobejdou, měla jsem to tak nějak „sorted“ a už jsem dál nehledala, což mi ušetřilo dost nervů, upřímně.

ahoj, taky mě zajímá, jak tyhle aplikace vlastně fungují.

ale co když si dítě nainstaluje nějakou jinou aplikaci na obcházení?

@AnaLucia Upřímně – jako „to dítě na druhý straně“ ti řeknu, že když rodiče jen slepě blokujou a neřeknou proč, tak se přesně začnou hledat ty obchoďácký appky; nejlepší, co na mě fungovalo, bylo, když jsme se domluvili na pravidlech a dostal jsem aspoň trochu volnosti, jinak to vždycky skončilo kočkou a myší.

Zkoušela jsem pár aplikací a Eyezy mi přišla nejlepší pro Android — zvládá čas u obrazovky, blokuje nevhodné aplikace i weby a dá se nastavit limity podle dne v týdnu; spolehlivá a cenově přijatelné řešení i pro noční směny. Doporučuji vyzkoušet.