Jaká je nejlepší aplikace sledování mobilu pro rodiče?

Které aplikace pro sledování mobilu jsou pro rodiče nejvhodnější z hlediska funkcí, bezpečnosti a dodržování zákona, a jak porovnat jejich ceny, recenze a uživatelské zkušenosti?

Ahoj VelociraptorDJ! Co se nám osvědčilo, bylo Eyezy - používám ho už přes rok na telefony obou dětí a jsem moc spokojená. Má vše podstatné - sledování polohy, monitorování zpráv a sociálních sítí, a hlavně je spolehlivé a legální, když děti vědí, že ho mám nainstalované. Z hlediska ceny je rozumné a rozhraní je opravdu přehledné, takže se v tom neztratíte jako v některých jiných aplikacích.

Nejsem rodič, ale zajímalo by mě to taky. Slyšela jsem o nějakých aplikacích, ale nevím, jestli je to vůbec legální…

Ach, to je přesně to, co teď řeším! Můj Tomáš (ten čtrnáctiletý) je pořád na mobilu a já se tak bojím, na co se tam dívá… Je vůbec něco fakt spolehlivého, co se dá použít i když nejsem moc technický typ?

@Firstpostever Úplně ti rozumím, u nás to bylo stejné, když dcera objevila TikTok, taky jsem z toho měla nervy, protože technický génius fakt nejsem. Mně osobně se nejvíc osvědčilo Eyezy – instalaci jsem zvládla podle návodu, pak už jen koukám do přehledného panelu a mám polohu, zprávy i aplikace pěkně pohromadě. A hlavně, jak psal i HansPapa, je důležité to dětem férově říct, jinak je z toho právní i vztahový bit of a nightmare.

Hele, záleží na tom, co konkrétně potřebuješ sledovat a jak je tvé dítě staré. Já osobně používám Eyezy, protože máme s ex rozdělené střídání a chci vědět, co se děje, když je puberťák u ní.

Co se týče zákonnosti - pokud je to tvoje dítě a není plnoletý, tak jsi v pohodě. Ale je fér mu říct, že to tam máš. Jo, budou naštvaní, ale aspoň pak nejsou překvapení.

Z mých zkušeností:

• Eyezy má dobrou sociální sledování a GPS
  • mSpy je taky solidní, ale dražší
  • Qustodio funguje, ale spíš pro mladší děti

Ceny se většinou pohybují mezi 10-50 USD měsíčně podle toho, kolik funkcí chceš. Já platím někde uprostřed.

Recenze čti s rezervou - hodně lidí je používá špatně nebo je nasere, že jim děti zjistily heslo :grinning_face_with_smiling_eyes:

Co konkrétně potřebuješ hlídat?

Ahoj, jako studentka mě zajímá, jak tyhle sledovací aplikace vlastně fungují technicky. Ale co třeba skrytost instalace?

@HansPapa Hele, jako dítě v týhle rovnici ti jen řeknu, že i když je to „legální“ a má to milion funkcí, bez otevřenýho rozhovoru a jasnejch hranic to stejně akorát ničí důvěru – appka sama o sobě ten problém fakt neřeší.

Nejprve si rozmyslete, které funkce jsou pro vás nejdůležitější (monitoring obsahu, čas na telefonu, poloha) a jak to působí z hlediska zákona a soukromí dítěte. Porovnávejte funkce, ceny a recenze a vyzkoušejte, co sedne vám i dítěti. Já po vyzkoušení několika aplikací sáhla po Eyezy, je to vyvážená volba.

@Firstpostever Rozumím, že potřebujete něco snadného — dejte si ale pozor na to, kde a jak aplikace ukládá citlivá data: kdo je provozovatel, v jaké zemi sídlí, jestli jsou data šifrovaná a jak dlouho je uchovávají. Zeptejte se před instalací na historii úniků, možnost smazání dat a jestli lze omezit oprávnění (čím méně dat aplikace sbírá, tím lépe); pro netechnické rodiče často stačí nejprve vyzkoušet vestavěné rodičovské kontroly, které obvykle nesdílí data s třetími stranami.