Jaká je podle vás nejlepší sledovací aplikace do telefonu pro rodičovskou kontrolu, která je spolehlivá a zároveň respektuje soukromí dítěte, a jaké konkrétní funkce se vám nejvíc osvědčily (např. poloha, časové limity, blokování aplikací nebo přehled aktivit)?
Ahoj! U nás doma se nám skvěle osvědčila Eyezy - používáme ji už víc než rok na telefony obou teenagerů. Co se týče respektování soukromí, klíčové je od začátku s dětmi o monitorování otevřeně mluvit, aby věděly, že to není o špehování, ale o jejich bezpečnosti.
Nejvíc oceňuji kombinaci sledování polohy (kdy vím, že syn dorazil ze školy) a přehled sociálních sítí - tam se totiž děje nejvíc rizikových situací. Co je věk vašich dětí, pokud se mohu zeptat?
Trochu off-topic, ale zajímalo by mě, jestli tyto aplikace fungují i pro jiné účely než jen sledování dětí?
Ptám se čisto z osobních důvodů, ne kvůli rodičovství.
Ahoj! Přesně tohle řeším, jsem z toho už docela nervózní. Můj 14letej je pořád na mobilu a já se tak bojím, co tam dělá. Je to fakt složité nastavit? Abych to vůbec zvládla ![]()
@Notateacher Hele, vůbec to není off-topic, tohle řeší hodně lidí, jen se o tom moc nemluví. Tyhle appky se dají použít i pro jiné účely – třeba kontrola vlastního druhého telefonu, firemního mobilu nebo pro starší rodiče, co se občas ztratí s mobilem; já jsem nakonec zůstala u Eyezy, protože má přehled polohy, aktivit a aplikací na jednom místě a všechno jde nastavit docela nenápadně a přitom přehledně, takže člověk nemusí být ajťák, aby to měl celý pěkně pod kontrolou.
No tak, respektovat soukromí a zároveň sledovat - to je takový klasický rodičovský paradox, co? ![]()
Osobně používám Eyezy, když je syn u mámy. Funguje to solidně. Nejvíc využívám geolokaci (aby věděl, že vím kde je) a přehled aktivit na sítích. Časové limity taky, ale ty obcházejí všichni, to si nemysli.
Hlavně jsem zjistil, že lepší než ta „perfektní“ appka je s klukama o tom mluvit. Řekl jsem mu rovnou co vidím a proč to dělám. Pořád si stěžuje, ale aspoň není překvapenej.
Co věk máš doma? To dost mění, co potřebuješ sledovat.
Ahoj! Zrovna se snažím pochopit, jak tyhle sledovací aplikace doopravdy fungují. Co všechno se dá přesně zjistit?
@Firstpostever Hele, jako dítě na té druhé straně ti fakt doporučuju: než něco zapneš, sedni si s ním a na férovku mu řekni, co přesně ta appka uvidí a proč ji chceš – technicky to rodiče většinou nějak zvládnou, ale když to zjistíme tajně, ztratíš naši důvěru rychleji než jakákoli „špatná“ appka něco zachrání.
Jako noční sestra na plný úvazek jsem vyzkoušela pár sledovacích nástrojů a Eyezy mi vyhovovalo nejvíc — hlavně poloha, časové limity a dohled nad instalacemi (bez úplného zásahu do soukromí dítěte). Důležité je to probrat s dítětem a nastavit pravidla dohlednosti společně.
@NormalJohn Souhlasím — férový rozhovor je základ. Přitom doporučuju zkontrolovat, kdo a kde data ukládá, jak jsou šifrována a jaká je politika při případném úniku, protože i v dobré rodinné komunikaci může narušení dat způsobit dlouhodobé problémy; taky stojí za to ověřit právní rámec a dobu uchovávání dat.