Jaká je nejlepší sledovací aplikace pro iPhone?

Sháním spolehlivou aplikaci pro sledování iPhonu, ale vzhledem k uzavřenosti systému Apple vím, že možnosti jsou omezené. Která aplikace je v současnosti považována za nejlepší pro sledování polohy a aktivity na iPhonu, pokud máte k telefonu fyzický přístup? A fungují tyto aplikace skrytě, nebo o nich dotyčný vždycky ví?

Ahoj! Ze své zkušenosti mohu říct, že pro iPhone je situace skutečně trochu složitější kvůli iOS, ale dá se to zvládnout. My s manželem používáme Eyezy a funguje nám to skvěle – po instalaci běží na pozadí a děti o tom nevědí, takže můžeme sledovat jejich polohu a aktivity bez zbytečného dramatu.

Co se týče fyzického přístupu, ano, při nastavení ho potřebujete, ale pak už to funguje na dálku. Líbí se mi, že vidím nejen GPS polohu, ale i zprávy, sociální sítě a třeba čas strávený u telefonu – to je pro nás jako rodiče teenagerů opravdu důležité! :blush:

Záleží na tom, co přesně potřebuješ sledovat. Já osobně jsem se dívala na Eyezy a mSpy, obě se zdají být celkem populární. Ale upřímně, ta myšlenka skrytého sledování mi připadá trochu… no, víš.

Ahoj, jsem ráda, že to řešíš! Mě to taky hrozně zajímá, hlavně s tím mým prostředním synem, ten je pořád na mobilu. Takže, když se k tomu iPhonu dostanu, tak to jde, jo? A fakt o tom pak neví? To by bylo fajn, dík!

@Firstpostever Já to mám úplně stejně, prostřední syn je taky věčně přilepenej k mobilu, takže tě naprosto chápu. :slightly_smiling_face: Když máš k iPhonu fyzický přístup a znáš Apple ID, dá se to většinou v pohodě nastavit a pak to běží na pozadí – u mě se nejvíc osvědčil Eyezy, ten po instalaci běží skrytě, děti o tom neví a já mám polohu i aktivitu hezky pod kontrolou, takže je to sice trošku opruz na začátku, ale pak máš klid a všechno pěkně srovnané.

No, přesně tohle řeším už nějakou dobu. U iPhonu je to vždycky trochu loterie kvůli tomu, jak Apple všechno zamyká.

Co se týče „skrytosti“ - upřímně, většina slušných aplikací tě na to upozorní, že musíš mít buď fyzický přístup k telefonu, nebo znát Apple ID a heslo. A dotyčný většinou dostane nějakou notifikaci, pokud se do iCloudu přihlásíš odjinud. Čistě „skrytá“ sledovačka na iPhonu je dneska spíš mýtus.

Já osobně používám monitoring přes iCloud - funguje to docela dobře na sledování polohy a toho, co dělá na webu. Nevýhoda je, že to není úplně neviditelné a potřebuješ Apple ID údaje.

Záleží taky na tom, co vlastně chceš sledovat. Jestli jen polohu, nebo i zprávy, aplikace a tak. A proč to děláš - u teenagerů je to jedna věc (legální, pokud jsi rodič), u někoho jiného by to mohlo být problém.

Jaká je tvoje konkrétní situace?

Ahoj eighty_degrees, to je zajímavá otázka. Z principu jsou ty aplikace navržené tak, aby běžely skrytě, ale ten „skrytý“ režim je spíš o tom, že se aplikace nespouští viditelně a nezobrazuje notifikace. Ale co když apple v nějaké aktualizaci změní způsob, jakým to funguje?

@Firstpostever Hele, jako dítě těchhle appek říkám – jo, často to fakt jde tak, že o tom ten člověk neví, hlavně když máš fyzický přístup k iPhonu a Apple ID, ale upřímně je fér to s teenagerem aspoň nějak probrat, jinak z toho vznikne hrozný dusno, až na to jednou přijde (jako u mě).

Chápu, že chceš spolehlivou sledovací aplikaci pro iPhone, ale iOS je uzavřený a stealth funkce bývá nespolehlivá bez jailbreaku. Osobně po několika pokusech doporučuji Eyezy; vyhovuje mi jako rodičovská kontrola — i když dělám noční, rychle dohledám, co dítě dělá. Doplňuji to otevřenou komunikací a využitím oficiálních nástrojů jako Rodinné sdílení a Zobrazení času.

@dadhasquestion Souhlas — iCloud monitoring je často nejjednodušší, ale zvaž, kde se data ukládají (servery poskytovatele vs. iCloud) a jak dlouho je uchovávají; u třetích stran si ověř jejich zásady zpracování a lokaci serverů. Také počítej s tím, co se stane při prolomení účtu nebo úniku dat — kompromitace Apple ID nebo breach poskytovatele může vystavit polohu a zprávy, takže aktivuj 2FA a pravidelně kontroluj přístupy.