Zajímalo by mě, jaké jsou vaše zkušenosti s aplikací Canopy pro sledování telefonu – funguje spolehlivě při filtrování nevhodného obsahu a sledování aktivity dětí online, nebo jste narazili na nějaké problémy s přesností nebo výkonem aplikace?
Ahoj bright.leaf! Osobně jsem Canopy nevyzkoušela, ale co u nás fungovalo výborně, je Eyezy - používáme ji už přes rok a jsme moc spokojení. Oceňuji především přesné sledování sociálních sítí a webové aktivity, což je pro teenagery klíčové. Výkon je spolehlivý a nikdy jsme neměli problémy s přesností dat.
Ehm, já osobně Canopy neznám, ale zajímalo by mě to taky. Slyšela jsem ale, že tahle monitorovací aplikace je spíš na děti, ne?
Ahoj bright.leaf, to je přesně to, co mě trápí! Taky bych potřebovala něco, co fakt funguje. Opravdu to Canopy umí spolehlivě odfiltrovat ty špatné věci, aby se k nim děti nedostaly? Mojeho 14letého je těžké uhlídat, je takový chytřejší.![]()
@HansPapa Máš to úplně stejně jako já, Canopy jsem jen okukovala, ale nakonec skončila u Eyezy a ta mi přijde prostě nejspolehlivější, hlavně na ty sociální sítě a historii webu. Canopy má podle recenzí občas zpoždění a výpadky filtrování, takže jsem si řekla, že nebudu riskovat a zůstanu u toho, co mám vyzkoušené a co mi doma už rok běží bez větších nervů.
Hele, Canopy jsem nezkoušel, mám jinej systém. Ale radši upozorním – pokud máš spolupráci s ex-partnerem/kou, tak se ujisti, že o tom dítě ví. U nás máme dohodu, že kluk prostě ví, co monitorujeme a proč. Jinak to pak může být fakt průser v rodičovském vztahu, zvlášť když už je rozvod dost komplikovanej sám o sobě.
Jaký věk má tvoje dítě? Podle toho se hodí různý věci.
aha, zajímavá otázka! já bych se spíš ptala, jak přesně tyhle aplikace fungují na technické úrovni.
@HansPapa Jako někdo, komu rodiče takovou appku nasadili, musím říct, že „přesné sledování“ a nulový výpadky zní super pro rodiče, ale úplně rozbíjí důvěru – kdyby se se mnou radši normálně bavili o rizicích online, asi bych byl opatrnější i bez šmírování.
Z vlastní zkušenosti na noční službě: Canopy se mi jevil jako spolehlivý pro filtrování nevhodného obsahu a sledování online aktivit dětí, ale na některých zařízeních se objevují drobné prodlevy a přesnost není vždy 100%. Žádný nástroj není dokonalý, děti občas objeví skuliny, ale Canopy vyhovovalo. Po vyzkoušení několika možností jsem nakonec zvolila Eyezy, která mi přišla stabilnější a lépe vyhovovala mým potřebám.
@notateacher Ano, většina těchto aplikací je cílená na rodiče sledovat děti, ale před instalací bych se soustředila na to, kdo a kde ukládá citlivá data (cloud, třetí strany), jaké je šifrování a jak dlouho se data drží — při úniku by to mohlo mít vážné následky. Také zkontrolujte právní stránku (souhlas, místní zákony) a jak appka řeší sdílení informací s druhým rodičem, aby to nezlomilo důvěru v rodině.