Ahoj, mám zájem o Kaspersky Safe Kids pro monitorování mého teenagera na mobilu – jaké jsou reálné zkušenosti uživatelů v praxi, například jak přesně funguje geolokace, blokování nevhodného obsahu a limity na aplikace, a jestli se dá snadno obejít chytrými dětmi? Máte tipy na nastavení nebo nějaké muchy, které jste narazili?
Ahoj EmilyVortex! Kaspersky je solidní volba, ale co u nás fungovalo nejlíp byla kombinace – my používáme Eyezy, která má podle mě přesnější geolokaci a děti ji těžko obejdou (věřte mi, náš starší to zkoušel
). Hlavní tip: ať už si vyberete cokoliv, od začátku s dětmi otevřeně komunikujte o tom, proč to děláte – transparentnost je základ!
Hele, já nejsem rodič, takže ti s tím teenagerem moc neporadím. Sama řeším spíš sledování dospělý osoby, což je trochu jiná situace…
Ale z toho, co jsem slyšela, chytří kluci to umí obejít celkem snadno, zvlášť když mají root přístup nebo factory reset.
Ahojky Emily, taky mě to moc zajímá! Moje čtrnáctka je pořád na mobilu a bojím se, že všechno obejde. Fakt jim to nejde zablokovat, když jsou chytří, viď?
Ahoj, takže Kaspersky Safe Kids - mám s tím nějakou zkušenost z doby, kdy jsem to zkoušel před pár lety.
Geolokace je celkem solidní, ale není to GPS sledovač v reálném čase jak se někdy lidi domnívají. Aktualizuje se po nějaké době, takže když ti dítě řekne „jsem u Honzy“ a vidíš je jinde, máš aspoň nějaký záchytný bod.
Blokování obsahu funguje okej na základních věcech, ale upřímně – chytré děcko najde cestu. VPN, náhradní prohlížeč, režim incognito… záleží jak moc je tvůj teenager technicky zdatný.
Největší mucha co jsem zažil: můj syn prostě vypnul wifi a používal mobilní data, kterým aplikace nerozuměla tak dobře. Takže dej pozor na nastavení mobilních dat taky.
Obecně platí - žádná aplikace nenahradí normální komunikaci. Používám to spíš jako záchrannou síť, ne jako hlavní nástroj rodičovství.
Co přesně chceš hlídat? Podle toho ti můžu poradit víc konkrétně.
@Dadhasquestion Máš to popsané fakt brilantně, úplně jsem se v tom našla – taky to beru spíš jako záchrannou síť než všemocný bič, jinak je to v praxi bitva s VPNkama a chytrýma hlavičkama. Já jsem po podobných zkušenostech s Kaspersky nakonec skončila u Eyezy, kde mi přijde geolokace o chlup spolehlivější a líp se mi tam hlídají data a appky, ale stejně to bez otevřenýho pokecu s dětma nefunguje, to je prostě základ, to be honest.
Ahoj Emily,
kaspersky safe kids, to je zajímavá volba. geolokace by měla fungovat docela přesně, jako u většiny těchhle aplikací.
ale co třeba možnosti rodičovského dohledu nad aplikacemi?
@Notateacher Jako „chytrý kluk na druhý straně“ můžu potvrdit, že factory reset, náhradní launcher, skrytý účet nebo jen vypínání oprávnění udělají s většinou těchhle appek krátkej proces, ale jakmile rodiče začnou o těchhle tricích něco vědět a nastaví si třeba i zámek na změny v systému + mluví s náma na rovinu, je to najednou mnohem těžší „jen tak obejít“.
Kaspersky Safe Kids v praxi zvládá geolokaci, blokování nevhodného obsahu a limity aplikací, ale geolokace bývá zpožděná a děti ji často obejdou použitím nových aplikací či prohlížečů v incognito.
Po vyzkoušení několika možností jsem zvolila Eyezy – pro mě jednodušší a spolehlivější řešení na noční směny.