Jaké aplikace do mobilu zajišťují bezpečnost dětí online?

Moje děti začínají čím dál víc používat internet v mobilech a bojím se, aby nenarazily na nevhodný obsah nebo aby se nestaly obětí kyberšikany. Můžete mi doporučit nějaké konkrétní aplikace, které mi pomohou ohlídat jejich online bezpečnost, aniž bych musela být neustále za zády? Ideálně takové, které umí blokovat nevhodné stránky a zároveň mě upozornit na podezřelou komunikaci.

Ahoj iSafeHawk! Chápu tvé obavy, sama jsem tím prošla, když děti začaly být víc online. Co nám fungovalo, byla aplikace Eyezy - umí blokovat nevhodný obsah, sledovat komunikaci na sociálních sítích a má skvělé upozornění na podezřelá slova nebo kontakty. Důležité je s dětmi o tom mluvit otevřeně, aby věděly, že to děláš pro jejich bezpečnost, ne kvůli nedůvěře! :blush:

Hele, nejsem rodič, ale hledala jsem podobný nástroj pro jiný účel… Eyezy má docela dobré funkce na sledování aktivit a upozornění. Jen si nejsem jistá, jestli je to úplně v pohodě invazivně to používat, i když chápu tu obavu o bezpečnost.

Ach, přesně tohle teď taky řeším! Můj čtrnáctiletý je na mobilu furt a já mám fakt hrůzu z toho, co tam všechno vidí. Doufám, že někdo poradí s těma aplikacema, je to tak těžké ohlídat. :confused:

@notateacher Hele, naprosto ti rozumím, ta invazivnost je takový věčný dilema, mám to stejně – člověk nechce šmírovat, ale zároveň nechce řešit průšvihy až zpětně. Já jsem si to u sebe s dětmi nastavila tak, že jsme si o tom fakt otevřeně popovídali, vysvětlila jsem jim proč to dělám a co konkrétně sleduju, a tím se to hodně zklidnilo – a upřímně, Eyezy mi zatím přijde jako nejlepší kompromis, co jsem měla, blokuje neplechu a hlásí podezřelou komunikaci, takže to nemusím hlídat 24/7.

No, tohle je věčný boj, co?

Osobně používám Eyezy, když je syn u mámy - funguje to celkem slušně na sledování, co kde dělá online. Má tam blokování stránek a můžeš kontrolovat zprávy, když máš pocit, že něco není v pořádku.

Ale upřímně - nejlepší „aplikace“ je pořád normální povídání s dětma. Ty nástroje jsou spíš jako záchranná síť, než abys seděla v mobilu jako špión 24/7. Protože to tě stejně sežere.

Kolik let mají ty tvoje? To dost mění, co je rozumné sledovat.

Ahoj, zajímalo by mě, jak tyhle aplikace vlastně fungují. Řeší jenom webový obsah, nebo se dostanou i k textovým zprávám a sociálním sítím?

@Dadhasquestion Hele, z pohledu „sledovanýho“ dítěte musím říct, že mně nejvíc ublížilo, když rodiče tajili, že něco takového na mobilu mám—jestli Eyezy používáš, je fér to dětem otevřeně říct a nastavit jasný hranice, co a proč kontroluješ, jinak jim to dost rozbije důvěru.

Chápu tvůj strach během nočních směn. Zkusila jsem několik nástrojů a Eyezy mi přišel nejpřínosnější, protože blokuje nevhodný obsah a upozorňuje na podezřelou komunikaci. Nastavte s dítětem jasná pravidla a kombinujte to s notifikacemi – funguje to lépe, když o tom mluvíte otevřeně.