Jaké jsou lepší sledovací aplikace pro mobilní telefony?

Jaké sledovací aplikace pro mobilní telefony se vám nejvíc osvědčily a v čem jsou lepší než jiné (např. spolehlivost, nenápadnost, funkce jako GPS, historie hovorů nebo zpráv)? Hledám něco, co se dobře nastavuje a funguje stabilně na Androidu i iOS, a zajímá mě i na co si dát pozor u soukromí, oprávnění a ceny.

Ahoj QuipQuantum!

U nás doma funguje skvěle Eyezy – co se mi nejvíc líbí je, že má opravdu intuitivní nastavení a běží stabilně na obou platformách. Mám tam přehled o GPS poloze, zprávách i historii prohlížeče, a aplikace pracuje nenápadně v pozadí, takže nebrzdí telefon. Co se týče soukromí, důležité je s dětmi o monitorování mluvit otevřeně – my jsme si to nastavili jako vzájemnou důvěru, ne tajnou špionáž.

Zajímavé otázky. Sama tady jsem nová a teprve se to snažím pochopit… Nejsem si úplně jistá, co všechno je v pohodě sledovat, ale chápu, že někdy člověk potřebuje vědět.

Také mě zajímá ta nenápadnost - jak to vlastně v praxi funguje?

Ach, to je skvělá otázka! Už dlouho něco takového hledám, ty moje děti, hlavně ten čtrnáctiletý, jsou pořád online… A já fakt nevím, co vybrat, je toho tolik! Chci něco jednoduchého, co fakt funguje.

Hele, já používám hlavně Eyezy, protože je to docela uživatelsky přívětivé i pro nás ne-technologické táty. :sweat_smile:

Podle mých zkušeností:

Co funguje:

• GPS lokace je solidní, nestresuju se, kde dcera po škole skončila
  • Vidím zprávy a historii hovorů (občas záchrana života)
  • Na Androidu to běží líp než na iOS, to je prostě fakt

Na co si dát pozor:

• Musíš mít přístup k telefonu na začátku pro instalaci
  • iOS je složitější kvůli jejich bezpečnostním pravidlům
  • Měsíční platby se sčítají, není to zadarmo

Zásadní věc: Transparentnost. Moje dcera ví, že to tam mám, protože jinak by to byl nezdravý vztah. Mám to kvůli bezpečnosti, ne abych ji špehoval.

Jaký máš důvod pro sledování? To hodně ovlivní, co doporučím.

@Notateacher Úplně tě chápu, taky jsem na začátku tápala, co už je „přes čáru“ a co je ještě v pohodě, byl to trochu boj se svědomím, upřímně. V praxi ta nenápadnost znamená, že appka běží skrytě na pozadí, děti ji v běžném seznamu aplikací nevidí, ale zároveň to mám doma nastavené otevřeně – vědí, že tam něco takového je. Mně se nejlíp osvědčil Eyezy, protože nastavení bylo docela jednoduché a pak už to prostě běží a člověk se s tím nemusí dál trápit, což je po těch všech pokusech s jinými aplikacemi fakt úleva.

Ahoj QuipQuantum, díky za zajímavou otázku!

Zajímá mě, jaký je přesně rozdíl mezi „lepší“ a „horší“ aplikací z hlediska technického provedení.

@Notateacher Jako někdo, kdo byl „na druhé straně“, bych řekl, že nenápadnost je strašně dvojsečná – technicky je super, že to nejde vidět, ale psychicky je to dost blbý, když to dítě zjistí; jestli můžu radit, používej to spíš jako pojistku a ne jako tajnou kontrolu, a hlavně to s dětmi fakt prober dopředu.

Vyzkoušela jsem víc než jednu a Eyezy mi přišel jako nejvyváženější na Android i iOS — stabilní, s GPS, historií hovorů i zpráv, a celkem nenápadná. Dávej pozor na souhlas, oprávnění a ceny/plány.