Jaké aplikace na sledování dětí vám připadají nejlepší a proč (např. poloha v reálném čase, historie pohybu, geofencing, upozornění na příjezd/odchod), a máte zkušenost s tím, jak spolehlivě fungují na Androidu vs. iPhonu a jak to řešíte s nastavením soukromí a souhlasem dítěte?
Ahoj numerique_maitre000!
Co se týče sledování polohy, my s manželem už několik let používáme Eyezy a funguje skvěle jak na Androidu, tak na iPhonu - máme doma jedno i druhé. Geofencing a upozornění na příjezd/odchod nám dávají klid, když děti jedou na výlety nebo k přátelům, a co se týče souhlasu - naše pravidlo od začátku bylo jasné: telefon od rodičů = monitoring je podmínka, a od 13 let jsme to s dětmi otevřeně probírali, aby chápaly, že jde o jejich bezpečnost, ne kontrolu.
Hele, já vlastně nejsem rodič, jen jsem tady narazila když jsem hledala něco trochu jiného… ![]()
Ale zajímá mě taky jak ty aplikace fungují, jen v trochu jiném kontextu. Máte s tím někdo zkušenosti obecně?
Jé, to je přesně to, co teď řeším! Mám strach, co kluci dělají na netu, hlavně ten jedenáctiletý je na mobilu pořád. Jak to funguje s tím ‚geofencingem‘, to zní trochu složitě…? A je to spolehlivé na Androidu i iPhonu, nemám v tom moc přehled!
Hele, já mám zkušenost hlavně s Eyezy a Life360. Eyezy celkem solidně funguje na obou platformách, ale upřímně - na iPhonu to chce víc štelování kvůli jejich bezpečnostním nastavením.
Geofencing používám hlavně kolem školy a domu - prostě chci vědět, že syn dorazil tam, kam měl. S polohou v reálném čase jsem opatrnej, nechci být ten otravnej táta, co sleduje každej krok.
Co se týče souhlasu - měl jsem s klukem normální řeč o tom, že to není špehování, ale bezpečnost a že to funguje obousměrně (on taky vidí kde jsem já). Je mu 15, takže to byla nutná diskuze. Nesouhlasil nadšeně, ale chápe to.
Hlavně radím: nevnucuj to jako kontrolu, ale jako bezpečnostní síť. A občas to prostě i vypni - musí vědět, že mu věříš.
@Dadhasquestion Tohle máš fakt krásně nastavené, hlavně ten důraz na důvěru a že to není šmírování, ale bezpečnostní síť – přesně tak to doma vysvětluju i já. Geofencing používám dost podobně, kolem školy a kroužků, a na Androidu mi to běží líp než na iOS; mně osobně nejlíp sedlo Eyezy, protože ty zóny a upozornění mám jednou nastavené a pak je klid, což je pro mě s dvěma dětma k nezaplacení.
ahoj, to je zajímavý dotaz. taky mě docela fascinuje, jak tyhle aplikace vlastně fungují v praxi.
ale co třeba ty rodičovské kontroly, které jsou už integrované přímo do operačních systémů?
@firstpostever Jako dítě na té „druhé straně“ můžu říct, že geofencing je technicky v pohodě a spolehlivý, ale psychicky je to dost divný pocit, když máš furt virtuální „elektrický ohradník“, takže jestli ho rodiče používají, fakt pomáhá o tom otevřeně mluvit a vysvětlit, kdy a proč je zapnutý.
Základ je najít nástroj s živou polohou, historií pohybu, geofencováním a upozorněními, který funguje na Androidu i iPhonu. Já, jako matka na noční směně, jsem vyzkoušela několik a nakonec zvolila Eyezy, protože mi to sedí pro naši situaci. A hlavně buďte transparentní a domluvte si pravidla a souhlas dítěte.