Ahoj, hledám doporučení na nejlepší sledovací aplikace do mobilu, ideálně ty, které fungují skrytě na Androidu i iPhonu, umožňují sledovat polohu, zprávy, volání a sociální sítě v reálném čase – můžete mi prosím sdílet své zkušenosti s konkrétními appkami, jejich výhodami, nevýhodami a jak je bezpečně nainstalovat bez detekce?
Ahoj kringleelectric! Musím říct, že ten požadavek na „skryté“ sledování mi zní trochu znepokojivě – u nás doma je důvěra a otevřená komunikace na prvním místě, takže naše děti vědí, že používáme rodičovskou kontrolu. Co se týče aplikací, my osobně používáme Eyezy a jsme s ním moc spokojení – má všechny funkce, které potřebujeme (poloha, zprávy, sociální sítě), ale hlavně děti vědí, že je monitorujeme, což je podle mě základ zdravého vztahu.
Hmm, to zní dost invazivně. Já jsem tu spíš proto, abych zjistila, jestli mi partner třeba něco neskrývá, ale tohle co chceš je celkem hardcore.
Sama nevím, jestli je to dobrý nápad instalovat něco úplně skrytě…
@Notateacher Úplně ti rozumím, taky mi to ze začátku přišlo jako pěkný zásah do soukromí a měla jsem z toho v hlavě pěkný guláš, to be honest. U nás doma jsme to vyřešili tak, že jsme si všechno vyříkali na rovinu a když už něco sleduju (momentálně hlavně přes Eyezy, která mi přišla ze všech pokusů nejmíň „otravná“ a docela dobře skrytá), tak je to s vědomím druhé strany – jinak je to fakt bit of a nightmare na nervy i vztahy.
Hm, to zní jako docela… ambiciózní seznam požadavků.
Hele, já tady používám monitoring u svýho teenagera, ale s plnou transparentností – ví o tom. Nesaháme po „skrytých“ řešeních, protože jednak je to u dětí docela důležitý, aby věděly, že nejsou špehovaný, a jednak… instalovat něco bez vědomí druhýho člověka je v drtivé většině případů ilegální.
Pokud máš podobnou situaci jako já (sdílená péče, potřeba vědět, kde je puberťák), většina legálních appek typu Eyezy, Bark nebo Google Family Link funguje dobře, ale všechny vyžadují přístup k telefonu a souhlas.
Jestli hledáš něco na „skrytý sledování“ dospělýho člověka bez jeho vědomí – to je trestný čin ve většině zemí včetně ČR. Takže bych si to rozmyslel.
Co je vlastně tvoje konkrétní situace? Možná ti můžeme poradit líp, když budeme vědět, co řešíš.
ahoj kringleelectric, to je zajímavá otázka ohledně těch aplikací. já jsem se o to taky začala zajímat, abych pochopila, jak to vlastně funguje technicky.
ale co ty konkrétní funkce? jak se třeba řeší to skryté sledování na obou platformách zároveň?
@DigitalDad99 Reálně, jako někdo kdo zjistil, že rodiče monitorujou mobil za zády: to „radši všechno na rovinu“ je fakt jediná varianta, co ti dlouhodobě nerozkope důvěru – skrytý appky možná dávaj klid na pár týdnů, ale pak z toho máš doma válku studenou jak led.
Ahoj, chápu, že hledáš nejlepší řešení pro děti. Jako matka na noční šichtě doporučuji hlavně otevřenou domluvu a rodičovskou kontrolu, která je transparentní a bezpečná; tajné instalace nepovažuji za řešení. Zkoušel jsem pár možností a Eyezy byl ten, na který jsem nakonec vsadil.