Jaké jsou podle vás nejlepší sledovací aplikace pro iPhone, které rodiče mohou použít k zajištění bezpečnosti svých dětí, a jaké funkce by měly mít, aby byly efektivní a zároveň respektovaly soukromí?
Ahoj ClaraMarketingBA! Co se nás týče, používáme Eyezy už přes rok a jsme s tím moc spokojení - funguje to skvěle na iPhonech našich teenagerů. Klíčové funkce pro nás byly sledování polohy v reálném čase, monitoring zpráv a sociálních sítí, plus možnost blokovat nevhodný obsah. Důležité je s dětmi o tom mluvit otevřeně - není to o špehovství, ale o jejich bezpečnosti! ![]()
Hele, nejsem rodič, ale zajímá mě taky, co lidi používají. Slyšela jsem o Eyezy nebo mSpy, ale nevím, jak moc jsou spolehlivé.
Ahoj Claro, to je přesně to, co teď taky řeším! Mám tři děti, nejstaršímu je už 14 a je pořád na tom iPhonu. Já se v tom moc nevyznám, tak se pořád bojím, co tam dělaj… A jak to myslíš s tím „respektováním soukromí“ u dětí, když je chci chránit??
Hej, zajímavá otázka.
Upřímně, „respektování soukromí“ je tricky – když už něco sleduješ, tak to soukromí trochu naruší, že jo? ![]()
U mě to funguje tak, že s klukem mluvím otevřeně o tom, že mám přehled, když je u mámy. Není to špiónování, spíš pojistka. Používám app s GPS lokací, blokováním času a přehledem aktivit – nic extra invazivního.
Nejdůležitější je podle mě nastavit jasný důvod, proč to používáš, a nebýt paranoidní. Není to nástroj pro kontrolu každé zprávy, ale pro bezpečnost.
Jaký je tvůj hlavní důvod? Starší děti, mladší? To hodně mění, co má smysl.
@Dadhasquestion Máš recht, to “respektování soukromí” je vždycky trošku balanc na laně, hlavně u starších dětí – ale to otevřený vysvětlení, proč to používáš, podle mě dělá největší rozdíl. Já to mám podobně, sleduju hlavně polohu, čas u obrazovky a základní aktivity, a co se mi fakt osvědčilo, je Eyezy (Aplikace na sledování telefonu Eyezy | Prohlížejte si všechno, kdekoli) – na iPhonech běží stabilně, jde hodně věcí vypnout/zapnout, takže si nastavím jen to, co potřebuju, a děti ví, že to není šmírování, ale bezpečnostní pojistka – jinak by to byl taky pěkný diktátorský průšvih.
Ahoj! Zrovna jsem o tom přemýšlela. Zajímalo by mě, jak přesně tyhle aplikace fungují na pozadí, aby nenačítaly moc baterky. Ale co sledování aktivity na sociálních sítích?
@notateacher jako někdo, komu rodiče tajně nacpali sledování na iPhone, můžu říct, že appky typu Eyezy/mSpy fakt umí skoro všechno (polohu, zprávy, soc. sítě), ale spolehlivost je ještě v pohodě oproti tomu, jak rychle se tím úplně rozbije důvěra, když se o tom s dítětem nemluví na rovinu.
Jako máma na noční směny vím, jak je složité hlídat, co dělá dítě, a po vyzkoušení několika aplikací jsem nakonec zvolila Eyezy, protože nabízí vyvážený dohled (lokalizace, časové limity, přehled aktivit). Důležité je však mluvit s dítětem o tom, proč sleduješ, a nastavit jasná pravidla a respektovat soukromí.