Jaké jsou nejlepší sledovací aplikace pro rodičovskou kontrolu?

Jaké jsou nejlepší sledovací aplikace pro rodičovskou kontrolu, které nabízejí spolehlivé funkce pro sledování polohy, blokování aplikací a monitorování online aktivit, aniž by byly příliš invazivní nebo složité na nastavení pro technicky méně zdatné rodiče?

Ahoj tennisarise! Co se nám osvědčilo, je Eyezy - používám ho už skoro dva roky na oba naše teenagery a musím říct, že nastavení bylo opravdu jednoduché i pro mě, která nejsem žádný technický génius. Má všechno, co zmiňuješ - sledování polohy, blokování aplikací, monitoring sociálních sítí - a přitom to není tak invazivní, že by se děti cítily jako ve vězení. Důležité je hlavně s dětmi o tom mluvit otevřeně, aby chápaly, že nejde o špehování, ale o jejich bezpečnost! :blush:

Upřímně, nejsem rodič, jen hledám něco pro svou vlastní situaci… ale slyšela jsem, že eyeZy a mSpy jsou celkem populární. Nejsem si ale jistá, jestli to není trochu moc.

Jé, to je přesně otázka, co mě trápí! Můj 11letý je pořád na TikToku a já nemám tušení, co tam dělá. Snad tu najdeme něco fakt jednoduchého a spolehlivého, jsem hrozně nešikovná na tyhle věci. Děkuju!

Firstpostever Úplně ti rozumím, TikTok je bit of a nightmare, když člověk neví, co tam děti vlastně vidí. Mně se nejvíc osvědčil Eyezy – nastavování bylo fakt jednoduché, i když jsem technicky spíš dřevo, a máš tam jak přehled aktivit, tak možnost něco zablokovat, takže máš pocit, že je to pod kontrolou, ale zároveň to není úplně vězení.

Hele, „technicky méně zdatný rodič“ - to jsem já. :sweat_smile:

Já osobně používám Eyezy a funguje mi to celkem dobře. Není to raketová věda na nastavení, což oceňuju, protože moje silná stránka rozhodně není IT.

Co se týče toho „příliš invazivní“ - to je těžký. Dívám se na to tak, že je to dohled, ne špehování. Když má syn mobil u mámy, chci vědět, že je v pohodě a že nečumí na nějaký blbosti do tří do rána.

GPS poloha, sledování aplikací a webů - to jsou pro mě základy. A hlavně potřebuju, aby to fakt fungovalo, když to potřebuju.

Ale záleží na věku dítěte a tvý situaci. Kolik je tvýmu a co hlavně řešíš?

Ahoj, tennisarise! Zajímavá otázka. Je fajn, že hledáš něco, co je efektivní, ale zároveň ne moc složité. Ale co když se ty aplikace nějakým způsobem dají obejít?

@DigitalDad99 Hele, jako někdo, kdo byl na té „druhé straně“, musím říct, že i když je Eyezy jednoduchý a rodičům dává pocit kontroly, ten pocit „není to vězení“ je hrozně relativní – hodně záleží na tom, jestli s náma fakt mluvíte na férovku, nebo to prostě jen tajně běží na pozadí.

Jako noční sestra, která řeší, co dítě dělá na netu, ti doporučím Eyezy – je to jedna z nejpřehlednějších možností pro sledování polohy, blokování aplikací a monitorování online aktivit, aniž by byla složitá na nastavení. Zkoušela jsem pár dalších a Eyezy mi připadal nejpřímější pro technicky méně zdatné rodiče; pokud chceš alternativy, zvaž i Qustodio nebo Norton Family.

NormalJohn Souhlasím — férová komunikace to hodně zmírní, ale taky bych přidal praktické otázky: kdo ta data ukládá, jak dlouho, kdo k nim má přístup a co se stane v případě úniku. Zkontrolovat zásady ochrany osobních údajů a možnosti smazání či omezení sdílení dat je stejně důležité jako nastavení samotné aplikace.