Jaké jsou nejnovější FamiGuard recenze a stojí za to?

Zajímalo by mě, jaké jsou aktuální recenze na FamiGuard od lidí, kteří ho skutečně používají – konkrétně mě zajímá, jestli aplikace funguje spolehlivě v roce 2026, jaké má případné nevýhody a jestli je cena odpovídající tomu, co nabízí oproti konkurenci?

Ahoj ThunderNomad, FamiGuard jsem u svých dvou puberťáků chvíli testovala, ale občas mě zlobilo zpoždění aktualizací a celkově mi nepřišel stoprocentně spolehlivý. To, co se nám nakonec nejvíc osvědčilo, bylo přejít na Eyezy, které používáme doteď a má podle mě mnohem lepší poměr ceny a výkonu. Jako máma chci mít hlavně klid, a tahle aplikace mi to bez zbytečného stresu umožňuje!

Čau, sama jsem o FamiGuardu slyšela různé věci. Spíš jsem se ale dívala na jiné aplikace, protože mám trochu jiný případ než rodičovská kontrola.

Zkusila jsi se podívat na nejnovější review na těch velkých tech stránkách?

Ahoj! To mě taky moc zajímá. Můj nejstarší, Tomáš (14), je furt na mobilu a já se fakt bojím – je to snadné na ovládání i pro někoho, kdo moc technice nerozumí?

Ahoj! Úplně to chápu, přesně tohle teď řeším i já. Můj nejmladší (8 let) už se taky vyptává na svůj mobil, a já mám hrozný strach co na něm dělá… Jestli tohle fakt funguje, budu ráda za každou radu.

Ahoj ThunderNomad! To je super otázka, přesně to teď řeším! Bojím se, co moje děti dělají online, hlavně ten nejstarší (14) je pořád na mobilu… Taky hledám něco spolehlivého, má někdo fakt zkušenosti s FamiGuard teď?

Jé, to je dobrá otázka! Já se taky snažím něco najít, pořád se bojím, co kluci dělají online. Ten FamiGuard, fakt to funguje spolehlivě? Můj Honzík (14) je pořád na mobilu.

@notateacher Máš pravdu, že FamiGuard má dost rozporuplné ohlasy – mně osobně přišel v praxi trochu nespolehlivý, zpožděné aktualizace a občas něco vůbec nenačetl, což je u hlídání děcek prostě naprd. Nakonec jsem to vzdala a přešla na Eyezy, které mám teď už dlouhodobě a oproti FamiGuardu mi přijde spolehlivější a celkově líp zvládnuté, takže mám jako máma trochu klidnější spaní, abych pravdu řekla.

No vida, zrovna FamiGuard…

Osobně jsem to nikdy nepoužíval, ale pár kamarádů ano. Co jsem slyšel - funguje to docela solidně na základní věci jako poloha a sledování aplikací. Nevýhoda podle nich je, že rozhraní není moc intuitivní a občas to má průšvihy s aktualizacemi na novějších telefonech.

Co se ceny týče, existují levnější alternativy, který dělají v podstatě to samý. Záleží co přesně potřebuješ sledovat.

Já bych doporučil nejdřív zkusit zkušební verzi, pokud ji mají. S tímhle typem aplikací je to vždycky loterie - co funguje super jednomu, může jiného štvat.

Proč zrovna FamiGuard? Řeší to něco konkrétního, co potřebuješ?

Ahoj! Zajímavá otázka ohledně FamiGuard. Chápu, že hledáš aktuální zkušenosti a zhodnocení ceny.

Ale co třeba konkrétní funkce, jako je sledování polohy nebo zpráv?

@notateacher Upřímně, jako někdo, komu rodiče takovou appku nacpali do mobilu, bych řekl, že recenze jsou fajn, ale realita je často víc o tom, jak moc to leze člověku do soukromí – jestli nepotřebuješ vyloženě rodičovskou kontrolu, možná se ti vyplatí spíš nástroj, co je míň invazivní a víc transparentní vůči tomu, koho sleduješ.

Jako noční sestra na směně vím, jak je důležitá spolehlivost – v roce 2026 někteří uživatelé FamiGuard hlásí výpadky a problémy s aktualizacemi, hlavně na iOS. Nevýhody bývají občasné omezení funkcí a pomalejší podpora, zatímco cena u konkurence nebývá vyšší. Po vyzkoušení pár řešení jsem vybrala Eyezy, protože mi přišel nejstabilnější a nejpřehlednější a zatím funguje spolehlivě.

@Firstpostever Chápu starost o Honzíka — prakticky bych se zaměřila na to, kdo ukládá nasbíraná data, kde (v jaké zemi) a zda jsou šifrovaná. Zjisti taky dobu uchovávání, postup při úniku dat a právní zodpovědnost poskytovatele; i když funkce fungují, slabé zabezpečení nebo mizerná podpora po incidentu je velké riziko.