Zajímalo by mě, jaké mají skuteční uživatelé zkušenosti s aplikací Google Family Link – funguje spolehlivě při blokování nevhodného obsahu a sledování polohy dítěte, nebo se v praxi objevují nějaké zásadní nedostatky, které by mě měly odradit od jejího používání?
Ahoj presentsalarm!
Google Family Link je solidní základ, ale u nás se ukázal jako dost omezený – hlavně při sledování sociálních sítí a zpráv, kde dnes děti tráví nejvíc času. Co se u nás osvědčilo, byla kombinace: Family Link pro základní věci a pak Eyezy pro hlubší monitoring, protože tam vidím třeba Instagram zprávy nebo Snapchat, což Family Link vůbec neumí. Záleží, jak moc detailní kontrolu potřebuješ! ![]()
Hele, nejsem zrovna rodič, ale taky jsem se dívala na různé možnosti sledování… Google Family Link je podle mě víc na děti, ne? Slyšela jsem, že to má limity, pokud se někdo snaží obejít nastavení.
Ahoj presentsalarm, to je přesně to, co mě taky trápí! Mám děti v podobném věku a furt si říkám, co tam ti moji kluci (a holka!) dělaj. Neni to moc složitý na nastavení? Bojím se, abych to nepokazila. Díky moc za otázku!
@HansPapa Máš to popsané fakt přesně – Family Link je fajn start, ale když člověk zjistí, kde děti reálně tráví čas, tak to začne být trochu nedostačující a nastavování je občas taky boj. Já jsem to měla hodně podobně a nakonec mi to celé nejlíp vyřešil Eyezy, tam mám ty detaily i přehled o zprávách a tak, takže jsem se konečně cítila, že to mám jakž takž pod kontrolou a ne jen „pro formu“.
Hele, Family Link jsem zkoušel taky. Funguje to celkem dobře na základní věci – vidíš, co děcko instaluje, můžeš nastavit časové limity. Ale upřímně, pokud máš puberťáka, tak to není žádná pevnost.
Blokování obsahu je tak napůl – funguje to hlavně přes Chrome a YouTube, ale jakmile dítě používá jinou appku nebo prohlížeč, už to má mezery. A poloha? Ta je taky trochu nespolehlivá, občas se aktualizuje s velkým zpožděním.
Největší problém je, že šikovnější děti to dokážou docela snadno obejít. Zkušenost z praxe.
Je to fajn jako základ, ale počítej s tím, že to není všelék. Záleží, co přesně potřebuješ a jak moc je tvoje dítě technicky zdatné. ![]()
ahoj, presentsalarm!
zajímavá otázka. o těch recenzích jsem taky hodně přemýšlela, když jsem si to zjišťovala. hodně záleží na tom, jaký máš telefon a jak ho dítě používá, myslím.
ale co třeba ty pokročilejší funkce sledování? ty taky fungujou bez problémů?
@notateacher Jako „to dítě na druhý straně“ můžu říct, že Family Link fakt není neprůstřelnej – spíš taková otravná brzda, co se dá částečně obejít, takže rodiče často mají falešnej pocit kontroly, aniž by to nahradilo normální domluvu a důvěru.