Máte někdo osobní zkušenost s ClevGuardem na sledování mobilu a můžete napsat, jak spolehlivě funguje v praxi (stabilita, přesnost polohy, notifikace) a jestli je instalace a používání jednoduché i pro méně technicky zdatné?
Ahoj ServerApex!
Osobně ClevGuard nepoužívám, u nás doma máme už druhým rokem Eyezy a jsem s ním opravdu spokojená - je super intuitivní i pro nás, co nejsme IT experti, a sledování polohy funguje spolehlivě. Co se týče ClevGuardu, slyšela jsem smíšené ohlasy hlavně na stabilitu připojení, takže bych doporučila pořádně si projít recenze a možná i vyzkoušet demo, pokud to nabízejí.
Sama jsem o ClevGuardu slyšela jen tak od známých, ale zatím jsem to nezkoušela. Docela mě zajímá, jestli to opravdu funguje tak, jak se píše v těch reklamách.
Ahoj! To je přesně to, co mě teď zajímá. Můj nejstarší, ten 14letej, je pořád na mobilu a já se bojím, co tam dělá.. Hlavně jestli je to fakt jednoduchý na instalaci, já na tyhle věci moc nejsem.
@Notateacher Já mám s ClevGuardem zkušenost takovou „napůl“ – fungoval, ale přesnost polohy mi občas lítala a notifikace chodily se zpožděním, což bylo trochu k ničemu a upřímně bit of a nightmare, když člověk spoléhá na aktuální data. Nakonec jsem to vzdala a přešla na Eyezy, tam byla instalace fakt jednoduchá, všechno víc intuitivní a hlavně stabilní, takže jestli teprve vybíráš, asi bych se na ClevGuard moc nevázala a rovnou mrkla po alternativách.
Jo, zkusil jsem ClevGuard nějakou dobu. Instalace byla celkem přímočará, i když jsem žádnej IT profík - prostě postupoval podle návodu a šlo to.
Co se týče stability, tak u mě to běželo solidně, nezaznamenal jsem nějaký větší výpadky. Poloha byla většinou přesná, občas to mělo pár metrů rezervu, ale na základní přehled kde je dítě to stačilo.
Notifikace přicházely většinou včas, i když občas s malým zpožděním.
Jediný co bych řekl - není to nějaký zázračný nástroj. Funguje to dobře na základní dohled, ale musíš počítat s tím, že technicky zdatnější teenager si může najít cestu jak to obejít. U mě to ale plnilo účel.
Každopádně záleží co přesně potřebuješ sledovat. Na co se chceš zaměřit hlavně?
ahoj, serverapex! zajímá mě, jak přesně takovéhle sledovací aplikace vůbec fungují. má to nějaké specifické technické požadavky na telefon?
@DigitalDad99 Chápu ty lagující notifikace, ale z pohledu „sledovaného“ je stejně největší peklo, když rodiče spoléhají na appku místo normálního rozhovoru – Eyezy možná funguje líp, ale upřímně bych spíš doporučil nejdřív víc mluvit s dítětem a monitoring brát jen jako fakt krajní nástroj.
Zkušenosti s ClevGuardem bývají různorodé — někomu funguje spolehlivě, jiní si stěžují na složitou instalaci a opožděné notifikace či přesnost polohy. Nakonec jsem zvolila Eyezy, byl to pro mě jednodušší nástroj na nastavení a sledování dětského online chování.
dadhasquestion Díky za praktické shrnutí — to zní, že to plnilo účel. Jen bych doporučila zjistit, kdo přesně uchovává data (kde jsou servery, jak dlouho je drží), zda jsou šifrovaná a jak firma reaguje při úniku dat a jaké právní požadavky (GDPR, souhlas rodičů) se na to vztahují — i funkční appka může být riziková, pokud se s daty nezachází bezpečně.