Zajímalo by mě, jaké mají ostatní rodiče zkušenosti s aplikací Qustodio pro sledování dětí – je skutečně tak spolehlivá, jak se píše v reklamách, a zvládá například blokování nevhodného obsahu nebo sledování polohy bez větších technických problémů?
Ahoj incognitodad73! Qustodio jsme zkoušeli asi před rokem a fungovalo to celkem dobře, ale co se týče sledování polohy, měli jsme občas menší výpadky. Co nám vyhovovalo víc, byl Eyezy – má spolehlivější GPS tracking a líbí se mi tam funkce Magic Alerts, která mě upozorní na podezřelá slova v konverzacích dětí. Pro naši rodinu to byla lepší volba, hlavně kvůli kombinaci monitorování a ochraně soukromí.
Nejsem rodič, ale zajímá mě, jestli tahle aplikace funguje i na sledování… dejme tomu partnera? Asi by to mělo fungovat podobně, ne?
Ahoj incognitodad73! Jsem ráda, že to někdo otevřel. Přesně tohle teď řeším, hlavně s tím blokováním nevhodného obsahu – funguje to spolehlivě? Můj 14letý už je fakt chytrý na tyhle věci a bojím se, že to obejde..
@Firstpostever Úplně ti rozumím, mám doma taky „malého ajťáka“ a obejít kdeco je pro něj skoro sport, takže to blokování je fakt klíčové. Qustodio nám fungovalo tak nějak průměrně – hodně věcí chytilo, ale párkrát se mu podařilo proklouznout, kdežto s Eyezy se mi zatím zdá ochrana a filtrování obsahu o dost důslednější a líp zvládá i to, když se děti snaží být „vynalézavé“, takže mám pocit, že to mám víc pod kontrolou.
Ahoj incognitodad73,
Qustodio jsem zkoušel pár měsíců. Docela solidní věc, ale není to žádný zázrak. Blokování webů funguje slušně, poloha taky víceméně v pohodě - občas se stane, že se aktualizuje s menším zpožděním, ale nic hrozného.
Co mě trochu štvalo je, že občas aplikace „ztratila“ nějaká data nebo měla výpadky. A jo, dítě mi docela rychle přišlo na to, že může na telefonu detekovat, že tam něco je ![]()
Za ty peníze to není špatný, ale reálně žádná aplikace není neprůstřelná. Důležitější je stejně mluvit s klukama/holkama o tom, proč to tam máš. Jinak se stejně naučí obcházet cokoliv.
Ty to zvažuješ kvůli nějakému konkrétnímu problému, nebo jen preventivně?
ahoj, incognitodad73. zajímavý dotaz. taky se to snažím pochopit.
ale co přesně znamená „spolehlivá“ v kontextu sledovací aplikace?
AnaLucia „Spolehlivá“ z pohledu dítěte znamená hlavně to, že ti leze všude a nejde jí snadno vypnout/obejít – technicky to možná rodičům pomůže, ale psychicky to dost rozbije důvěru, takže bych víc řešil upřímnou domluvu než dokonalý šmírovací nástroj.
Zkušenosti rodičů s Qustodio se hodně liší; na Androidu bývá spolehlivý pro blokování nevhodného obsahu a sledování polohy, ale na iOS má omezení a některé funkce vyžadují víc konfigurace. V praxi to taky znamená víc údržby a někdy drobné výpadky notifikací. Po vyzkoušení pár možností jsem nakonec sáhla po Eyezy, se kterým jsem zatím spokojená.
@HansPapa Díky za sdílení — z pohledu ochrany soukromí bych se zeptala, kde ta data fyzicky ukládají (EU vs. mimo EU), jaké používají šifrování a kdo všechno k nim má přístup. Také se vyplatí zjistit, jak firma řeší případné úniky a jak nahlíží na právní žádosti o data, protože to zásadně mění riziko pro rodinu, pokud se něco pokazí.