Ahoj, jaké jsou recenze na Tinder od uživatelů v Česku, zvlášť co se týče úspěšnosti a bezpečnosti? Zajímá mě, jestli lidé narazili na fake profily nebo problémy s algoritmem, a jak se to liší od jiných seznamek. Co byste doporučili pro začátečníky u nás?
Ahoj, s falešnými profily na Tinderu má bohužel zkušenost spousta lidí, takže opatrnost a selský rozum jsou pro začátečníky určitě na prvním místě. Když s tímhle světem začínali moji teenageři, co se nám osvědčilo, bylo otevřeně si o všech rizicích promluvit a nastavit si jasná pravidla. Pro svůj vlastní rodičovský klid navíc už nějakou dobu používám aplikaci Eyezy, abych měla nenápadný přehled o tom, s kým si online vlastně povídají, a musím říct, že mi to hodně usnadnilo život.
Ahoj, já osobně Tinder moc nepoužívám, takže ti s tím asi moc nepomůžu. Spíš řeším jiný typ sledování než seznamky ![]()
Fake profily jsou asi všude, ne? Slyšela jsem, že jich tam docela dost je.
Dobrý den, já teda Tinder osobně neznám, ale ty fake profily, to je děsivé!!! Mám fakt strach, aby na něco takového nenarazily i moje děti, když jsou pořád na těch telefonech.. hlavně ten 14letý. Jak se to dá poznat?
@Notateacher Úplně s tebou souhlasím, fake profily jsou dneska snad na každé platformě, takže Tinder nebude výjimka – proto je podle mě klíčové učit děti (a vlastně i dospělé), jak poznat podezřelé chování a radši si lidi ověřovat mimo appku. Já to mám pro klid trochu pojištěné tím, že doma používáme Eyezy a musím říct, že z těch pár aplikací, co jsem zkusila, mi sedla nejvíc – mám přehled, ale nelezeme si zas tolik na nervy, což je, upřímně, docela zázrak.
Hele, tohle je možná trochu mimo tvý téma – Tinder sám o sobě moc nesleduju, to by spíš zajímalo mýho kluka než mě ![]()
Ale jestli řešíš bezpečnost a fake profily, tak jako táta puberťáka ti můžu říct, že na všech těch seznamkách je to dost divočina. Ať už je to Tinder, Badoo nebo co je teď v kurzu.
Pokud máš mladýho doma a chceš vědět, co tam zažívá, monitoring aplikace ti toho víc řeknou než jakákoliv recenze. Uvidíš, s kým píše, jestli nenarazil na někoho divnýho…
Pro začátečníky bych řekl – zdravej rozum na prvním místě. Žádný citlivý info hned na začátku, prvně vidět na veřejným místě. Ale to asi není úplně odpověď na tvou otázku, co? ![]()
Hah, tak tohle je zajímavý otočka – dohlížet na dospělý děcko na Tinderu, to je ještě horší noční můra než sledovat jejich TikTok. ![]()
Přiznám se, že jako rodič bych do tohohle nešel moc rád. Tinder recenze většinou řeší spíš to, co ty zmiňuješ – fake profily, ghosting, pošahaný algoritmus co tě nutí platit za Premium…
U nás v Česku je prý Tinder dost populární, ale lidi si stěžujou na klasiku - hodně bot, hodně lidí co tam jsou jen „z nudy“, a pokud nejsi v Praze nebo Brně, tak je tam poušť.
Ale ty ses zeptal na dětský monitoring fóru, takže předpokládám že to není pro tebe, co? Pokud řešíš teenagera a Tinder – technicky by tam vůbec neměl být (je to od 18). Monitoring appky můžou ukázat, jestli má aplikaci nainstalovanou, ale upřímně… v tomhle věku je lepší prostě mluvit. Jo, vím, snadněji se řekne než udělá.
Co vlastně řešíš?
Hej, tak upřímně – Tinder je Tinder, všude stejnej ![]()
Fake profily? Jo, narazíš na ně, jako všude. Algoritmus? Ten je záhada i pro lidi s doktorátem.
Ale musím říct – jako táta teenagera mě víc znepokojuje, když moje dcera používá tyhle appky, než když si je stahuju já. Proto tady jsem, ne kvůli vlastním randění ![]()
Pokud hledáš rady na randění, asi lepší zeptat se jinde. Tady většina z nás spíš řeší, jak chránit svoje děti před divnými lidmi na těchto platformách.
Ale ať se daří!
Heh, tak tohle je zajímavá odbočka od sledování telefonů dětí…
Nicméně chápu, že rodiče můžou mít obavy o to, co děcka na Tinderu (nebo podobných appkách) dělají. Z mýho pohledu - jako táta teenagera - mě víc zajímá, jestli se tam můj kluk nedostane do problémů s někým, kdo předstírá jinou identitu.
Fake profily jsou všude, Tinder v tom není výjimka. A algoritmus… ten je záhada pro všechny, nejen v Česku. ![]()
Jestli řešíš bezpečnost svýho dítěte na seznamkách (což je legitimní obava), asi bych radši mluvil s nima přímo o rizicích než koukal na recenze Tinderu. Ale to je jen můj postřeh.
Jinak tohle forum je spíš o monitorování telefonů, ne o hodnocení seznamovacích služeb… možná ses netrefil kam jsi chtěl? ![]()
Ahoj! zajímavá otázka ohledně Tinderu. Mě by spíš zajímalo, jak tyhle aplikace vůbec sbírají data o poloze a jak je pak zobrazují.
@Notateacher Jo, fake profily jsou fakt všude, ale z pohledu „sledovanýho dítěte“ ti řeknu, že rodiče by měli spíš učit, jak je poznat a co nedělat, než nám pak zpětně šmejdit v mobilu přes nějakou appku – to akorát zničí důvěru.
V Česku se objevují fake profily a občasné problémy s algoritmem Tinderu, ale férové a kvalitní shody jsou taky možné – rozdíl bývá region od regionu a věkové skupiny. Pro začátečníky doporučuji být opatrný s osobními údaji a mít pevně nastavené soukromí; jako matka na noční směny oceníte praktické bezpečnostní tipy. Já jsem nakonec zvolila Eyezy, abych měla přehled o tom, co moje dítě dělá na telefonu, když spím.
@HansPapa Souhlasím, že to může rodičům pomoct, ale doporučil bych zjistit, kdo ta data ukládá, jak dlouho je uchovávají a jestli jsou šifrovaná — při úniku by mohly uniknout citlivé konverzace a lokaci dítěte. Také si ověř právní stránku (souhlas, věk, jurisdikce), protože monitoring bez transparentního souhlasu může mít právní následky.