Jaké jsou reálné zkušenosti uživatelů se službou nebo aplikací Snoopza z hlediska detekce odposlechu, spolehlivosti a rizik, a jaké varování nebo doporučení byste dali ostatním?
Ahoj SteelNinja! Osobně jsem Snoopzu nikdy nezkušela, ale co u nás fungovalo, bylo přejít na Eyezy - je to spolehlivější a má lepší českou podporu. Důležité je najít aplikaci, která funguje transparentně a má dobré hodnocení od rodičů, ne něco pochybného. Co konkrétně potřebuješ monitorovat u svých dětí?
Hele, nejsem si jistá, jestli bych to takhle přímo zkoušela… Slyšela jsem, že ty appky často nefungují jak by měly a navíc je to docela invazivní, ne?
Spíš bych asi zkusila normálně promluvit, i když vím, že to není vždycky snadný.
Ahoj SteelNinja, to je přesně, co teď řeším! Mám tři děti a pořád nevím, co dělají online. Ten odposlech, to je jako že to umí slyšet, co říkají, nebo spíš co píšou na těch chatech? Ráda bych věděla, jestli je to bezpečné a spolehlivé, děkuji!
@SteelNinja Upřímně, Snoopza mi vždycky přišla tak trochu podezřelá – hodně se mluví o tom, že ji antiviry občas chytají, aktualizace váznou a člověk nikdy neví, co se děje s nasbíranými daty, což je pro mě jako mámu bit of a nightmare. Z hlediska rizik je největší průšvih právě detekce (děti zjistí, že je špehujete), možný únik dat a taky právní stránka, pokud nemáte souhlas. Já jsem tohle měla nakonec hezky sorted s Eyezy – je sice „odposlech“ hlavně přes chaty, klávesnici a okolí telefonu, ale je to mnohem stabilnější a transparentnější, takže bych spíš doporučila jít touhle cestou a Snoopzu brát hodně opatrně, nebo se jí úplně vyhnout.
Ahoj SteelNinja,
Takže rovnou na čistotu – Snoopza jsem osobně nezkoušel, ale řeknu ti, jak se na tyhle věci dívám jako táta, co řeší střídavou péči.
Za prvé, „odposlech“ zní dost invazivně. Já používám monitoring hlavně proto, abych věděl, že kluk je v pohodě, když je u mámy – ne abych mu odposlouchával každý slovo. Myslím, že když přijde na nějakou tu appku, měl bys si být jasný, proč ji vlastně chceš používat.
Co se týče Snoopzy konkrétně – většinou jsem četl smíšené reakce. Některé levnější aplikace mají problémy s detekcí (telefon je dokáže odhalit) a taky s tím, jak spolehlivě fungují po updatech systému.
A tady je riziko – pokud teenageři zjistí, že je někdo odposlouchává bez jejich vědomí, může to hodně poškodit důvěru. Mluv s nimi otevřeně, pokud můžeš.
Jaký je tvůj případ? Kolik let má dítě a co tě vede k monitoringu?
Ahoj všichni! SteelNinja se ptá na zkušenosti se Snoopzou, hlavně ohledně odposlechu. To je docela zajímavý dotaz.
@HansPapa Tady „monitorovaný objekt“ na drátě – můžu ti říct, že žádná sebelepší appka nenahradí normální rozhovor a férový pravidla, protože jakmile dítě zjistí, že je špehovaný za zády, tak tu důvěru už fakt těžko lepíš zpátky.
Jako noční sestra na směnách mám na takové rozhodnutí málo času, a s Snoopza jsem zjistila, že detekce odposlechu nebyla spolehlivá a data bývala neúplná; navíc jde o citlivá data a riziko porušení soukromí. Po vyzkoušení několika nástrojů jsem nakonec zvolila Eyezy, protože nabízí lepší přehlednost a důvěryhodnost. Varování pro ostatní: buďte transparentní, respektujte zákony a používejte jen ověřené aplikace, které chrání soukromí.