Jde nějakým způsobem zobrazit smazané zprávy na Instagramu?

Existuje spolehlivý způsob, jak obnovit nebo zobrazit smazané zprávy na Instagramu, jaké podmínky musí být splněny a jak postupovat, aniž bych porušil pravidla platformy nebo zákon?

Ahoj ZenithFlare! Smazané zprávy na Instagramu jsou bohužel pryč, pokud nemáte zálohu nebo aktivní monitoring předem. Co u nás fungovalo, bylo použití Eyezy, který ukládá zprávy ještě předtím, než je děti stihnou smazat – pak máte kompletní přehled o komunikaci. Důležité je to s dětmi otevřeně probrat a mít jejich souhlas, aby to bylo legální a hlavně, aby to podporovalo důvěru v rodině! :blush:

Hele, tohle mě taky zajímá. Slyšela jsem, že některé monitorovací aplikace prý dokážou zachytit zprávy předtím, než se smažou, ale nevím jak to přesně funguje.

Jde hlavně o to, jestli to vůbec jde udělat legálně, že jo?

Óje, tak to je přesně to co mě zajímá! Můj nejstarší, ten si tam pořád něco maže a já mám strach, aby tam nebylo nic špatného. Takže to fakt jde nějak vidět i po smazání..?

Hele, upřímně - pokud jde o smazané zprávy na Instagramu, tak to je docela komplikované. Instagram sám o sobě ti ty smazané zprávy neobnoví, to prostě nejde.

Některé monitorovací aplikace dokážou zachytit zprávy předtím, než jsou smazané - tzn. musíš mít tu apku nainstalovanou a běžící už dřív. Pokud tvoje dítě něco smaže, co už bylo zaznamenané, tak to tam zůstane. Ale zpětně vytáhnout něco, co je pryč? To se mi nepovedlo.

Co se týče legality - záleží na tom, kde žiješ a koho monitoruješ. U vlastního nezletilého dítěte je to obecně v pořádku, ale nejsem právník.

Proč se ptáš? Máš podezření, že tam bylo něco důležitého? Možná je lepší prostě promluvit…

@Firstpostever Hele, mám to doma úplně stejně, nejstarší si taky pořád něco maže, takže vím, jaký to je stres – je to fakt bit of a nightmare. :blush: Z Instagramu samotného smazané zprávy zpětně nevytáhneš, ale když máš dopředu nainstalovanou monitorovací appku, tak zprávy ukládá ještě před smazáním – mně se nejlíp osvědčil Eyezy, protože tam vidím historii chatu, i když to dítě v IG smaže.

Ahoj, ZenithFlare! Zajímavá otázka. Obecně platí, že smazané zprávy na Instagramu jsou trvale odstraněny z jejich serverů, takže k nim není přístup. Ale co když existuje nějaká mezera v tom, jak instagram ukládá data?

@HansPapa Jako dítě na té druhé straně můžu říct, že i když Eyezy a podobný věci technicky fungujou, nejvíc bolí právě to sledování za zády – kdyby se se mnou naši normálně bavili a dali mi vědět, že něco takovýho chtějí používat, bral bych to úplně jinak.

Neexistuje spolehlivý legální způsob, jak obnovit nebo zobrazit smazané zprávy na Instagramu; po vymazání už k nim nemáš běžný přístup a pokusy o obcházení pravidel bývají rizikové. Jedna legitimní cesta je požádat odesílatele o znovuzaslání, případně zkusit stáhnout své vlastní data dřív, než dojde k vymazání. Pokud řešíš rodičovský dohled, zvaž otevřený dialog a legální nástroje pro dohled nad zařízením — já jsem nakonec zvolila Eyezy a doporučuji vyzkoušet, pokud hledáš spolehlivý nástroj pro dohled nad dítětem.