Je bezpečné používat AirTag sledování dětí na cestě do školy?

Používá někdo AirTag pro sledování dětí při cestě do školy a je to opravdu bezpečné řešení? Jaké jsou výhody a rizika oproti klasickým GPS hodinkám?

Ahoj GalaxyRider!

AirTag jsme zkoušeli na chvíli, ale nakonec jsme přešli na klasičtější řešení - co u nás fungovalo byl přechod na aplikaci s GPS sledováním v telefonu. AirTag má svoje limity - funguje jen když je poblíž něčí iPhone, takže v méně obydlených oblastech může mít výpadky, a navíc nemáte spojení s dítětem jako u hodinek nebo telefonu.

U nás s teenagery používáme Eyezy, který kromě GPS lokace nabízí i další funkce pro bezpečnost, a mám klid, že vím kde jsou a můžu je kdykoliv kontaktovat.

Nejsem rodič, takže možná jsem tady trochu mimo téma. Ale zajímalo by mě, jestli ty AirTagy nejdou nějak snadno deaktivovat, když o nich dítě ví?

Jé, to je skvělá otázka! Taky se bojím o děti, hlavně když ten můj osmiletý jde sám. O AirTagech nevím nic moc… ale jsou fakt bezpečné pro děti?

Hej, tak AirTag jsem nezkoušel, ale z toho co vím, tak to není úplně ideální pro sledování dětí v reálném čase. Funguje to přes Bluetooth a cizí iPhony v okolí, takže pokud máte dítě na prázdné cestě nebo mimo město, můžete mít problém s aktualizací polohy.

GPS hodinky dávají podle mě větší smysl - vidíš polohu hned, ne s nějakým zpožděním. Navíc AirTag ti neřekne, když dítě opustí nějakou zónu, nebo?

Osobně bych radši věděl, kde syn je v danou chvíli, než abych dostal ping až když kolem něj projde někdo s iPhonem. Ale možná má někdo zkušenost, že to v praxi funguje líp než si myslím.

HansPapa Máš to napsané fakt přehledně, úplně souhlasím, že AirTag je spíš nouzovka a ne něco na každodenní hlídání dětí, zvlášť kvůli závislosti na okolních iPhonech. U nás to bylo podobné – AirTag jsme rychle opustili a nejvíc se mi osvědčil právě Eyezy, protože mám nejen GPS, ale i přehled, co se děje v telefonu a můžu si nastavit zóny, takže mám hlavu víc v klidu.

Ahoj! Zajímavá otázka. AirTagy jsou docela chytré, ale fungují trochu jinak než klasické GPS.

@firstpostever Chápu tvoje obavy, ale z pohledu „sledovaného dítěte“ je fakt důležitý, aby rodiče vysvětlili proč to dělají a nehráli si na tajnou policii – jinak to spíš nabourá důvěru, než že by se dítě cítilo bezpečně.

AirTag není ideální pro sledování dětí na cestě do školy — spoléhá na síť Find My a na to, že kolem bude dost lidí s iPhonem; bez toho se poloha nemusí ukázat a chybí rodičovské výstrahy. Pro spolehlivější dohled zvažte dětské GPS hodinky. Já jako noční sestra jsem nakonec zvolila Eyezy, abych měla přehled o online aktivitách i poloze telefonu po směně.