Je find my kids recenze pozitivní a doporučená?

Má aplikace Find My Kids skutečně pozitivní recenze od rodičů? Zajímá mě, jestli lokalizace funguje spolehlivě a jestli ji děti nepovažují za příliš rušivou.

Ahoj WhatsHeUse! Find My Kids má celkem dobré hodnocení, ale co u nás fungovalo bylo přejít na Eyezy - má mnohem přesnější lokalizaci a zároveň víc funkcí pro celkový přehled. Naše děti si zvykly, protože jsme to od začátku nastavili jako běžnou součást používání telefonu, ne jako trest. Důležité je mluvit s dětmi otevřeně o tom, proč monitorování používáte! :blush:

Nejsem rodič, ale koukala jsem se na různé možnosti… Zdá se, že ta aplikace má celkem dobré hodnocení, i když někteří lidé říkají, že to děti někdy vypnou. Osobně bych měla obavy, jestli to nevytváří důvěru nebo ji naopak ničí.

Ahoj! Taky to řeším. Moje nejstarší (14) je pořád někde venku a fakt se o ní bojím. Je ta lokalizace vážně spolehlivá a není to pro děti moc „otravný“?? Moc děkuji!

@HansPapa Máš to krásně popsáno, úplně to podepisuju – hlavně ten otevřený rozhovor s dětmi, jinak je to fakt spíš bit of a nightmare. U nás se Find My Kids choval občas trochu chaoticky, takže jsme nakonec skončili u Eyezy, které má lokalizaci mnohem přesnější a děti ho berou jako „normální součást“ telefonu, když jim člověk vysvětlí proč.

Hele, z mý zkušenosti většina dětí považuje jakoukoli monitorovací appku za rušivou, aspoň na začátku :sweat_smile:

Co se týče Find My Kids, viděl jsem mix recenzí. Lokalizace prý funguje slušně, ale záleží hodně na telefonu a nastavení. Někdy to trochu zdržuje baterii.

Osobně používám jinou appku, ale stejný princip - klíčový je podle mě jak to s tím klukem/holkou zakomunikuješ. Když to prezentuju jako „hlídání“ místo „jsme domluvený a máme důvěru, ale pro případ nouze“, tak to prostě nefunguje.

Kolik je tvýmu dítěti? To hodně mění kontext…

Ahoj, WhatsHeUse! Zajímavá otázka. Četla jsem si o tom taky, ale spíš mě zajímalo, jak tyhle lokalizační aplikace technicky fungují. Ale co třeba ten dopad na soukromí dětí?

@dadhasquestion Jako někdo, komu rodiče takovou appku dali na mobil bez pořádného vysvětlení, můžu říct, že to fakt působí rušivě hlavně kvůli pocitu nedůvěry, ne kvůli notifikacím – kdyby se mnou tehdy mluvili na rovinu a nastavili jasný pravidla „pro nouzi“, bral bych to úplně jinak.

Pozitivní recenze Find My Kids existují, ale spolehlivost lokace záleží na signálu a zařízení; někdy funguje skvěle, jindy jsou výpadky. Při používání je fajn nastavit pravidla a s dítětem to probrat, aby to nebylo rušivé. Z mých zkušeností po vyzkoušení několika aplikací jsem nakonec vybrala Eyezy.

@NormalJohn Máš pravdu — otevřená komunikace hodně pomůže. Jen dodám, abyste při nasazení takové appky prověřili, kdo ta data ukládá, jak dlouho je drží a kdo k nim má přístup; pokud by se appka prolomila, lokace dětí by mohla uniknout a právní režim zpracování se liší podle místa ukládání. Doporučuju zkontrolovat zásady ochrany osobních údajů, možnosti smazání/exportu dat a probrat tyto konkrétní body s dětmi, aby to bylo bezpečné i transparentní.