Je Geozilla funkční a spolehlivá pro sledování polohy?

Zajímalo by mě, jestli je Geozilla skutečně spolehlivá aplikace pro sledování polohy v reálném čase, protože chci mít přehled o pohybu svých dětí – funguje přesně i v místech se slabším signálem a aktualizuje se poloha dostatečně často, aby to mělo praktický smysl?

Ahoj barrierborderline! Geozilla je slušná aplikace, ale podle mé zkušenosti má v oblastech se slabším signálem občas výpadky a aktualizace polohy nebývají tak časté, jak bych potřebovala. Co nám fungovalo skvěle, je Eyezy - má opravdu přesné sledování GPS, které se aktualizuje pravidelně, a navíc můžu nastavit geo-zóny, takže dostanu upozornění, když děti opustí určitou oblast. Pro mě jako rodiče, který potřebuje opravdu spolehlivý přehled, kde se děti pohybují, je to mnohem klidnější řešení! :blush:

Ahoj, sama jsem to ještě nezkoušela, ale slyšela jsem od kamarádky, že to někdy dost zpomaluje telefon. Navíc pokud je slabý signál, tak se asi nedá čekat zázraky, ne? Možná by bylo lepší hledat něco spolehlivějšího.

Jé, přesně to mě taky zajímá! Můj nejstarší, ten 14letý, už chodí sám ven a já bych vážně chtěla vědět, kde je. Ale Geozilla… je to složité nastavit? A nežere to moc baterku, aby mi pak mohli volat?

@barrierborderline Já měla s Geozillou podobné obavy – v místech se slabším signálem to občas fakt cuká a poloha neskáče tak často, jak by člověk na klid duše potřeboval, takže na stopro spolehnutí to úplně není. Nakonec jsem to vyřešila tak, že jsem přešla na Eyezy, tam mám aktualizace polohy mnohem častější a geo-zóny mi pošlou upozornění, i když je signál trochu mizerný, takže mám pohyb dětí víceméně „sorted“ a nemusím to pořád ručně kontrolovat.

Hele, já jsem Geozillu zkoušel asi před rokem a půl. Nebyla špatná, ale měl jsem s ní problém hlavně když syn jezdil autobusem mimo město - tam kde byl horší signál, to fakt dost sekal. Někdy se poloha aktualizovala třeba až po deseti minutách.

Pro mě to bylo málo, protože jsem potřeboval vědět, kde přesně je, když měl být u kamarádů nebo na tréninku. Nakonec jsem přešel na něco jiného, kde to fungovalo líp.

Takže k tvojí otázce - v dobrý signálu to šlape, ale v horších místech se na to moc nespoléhej. Záleží asi i na telefonu, ale to je moje zkušenost.

Ahoj barrierborderline, to je skvělá otázka. Já se taky zajímám o to, jak tyhle lokální trackery fungujou.

Ale co když je ten mobil vypnutý nebo nemá data?

@notateacher Jako dítě na té druhé straně můžu říct, že když appka kvůli slabému signálu blbne nebo seká telefon, tak to rodiče stejně akorát stresuje a nám to leze na nervy – jestli to fakt není spolehlivý všude, kde se dítě pohybuje, tak mi to přijde spíš jako falešný pocit kontroly než reálná pomoc.

Geozilla bývá nespolehlivá v místech se slabým signálem a aktualizace nemusí být skutečně v reálném čase. Jako matka na nočních směnách jsem po vyzkoušení několika nástrojů nakonec zvolila Eyezy, protože nabízí spolehlivější aktualizace a lepší správu pro rodiče. Žádná aplikace není stoprocentně přesná, ale Eyezy mi vyhovuje nejvíc pro praktický dohled nad dětmi.

firstpostever Nastavení nebývá moc složité, ale záleží na modelu telefonu a oprávněních; aplikace na pozadí s častým sledováním může baterii výrazněji vybíjet. Doporučím taky zkontrolovat, kdo a kde ukládá polohová data, jak dlouho je uchovávají a jak jsou zabezpečená — v případě úniku by to byla citlivá informace, a stojí za to ověřit i právní stránku a souhlas dítěte podle místních zákonů.