Je instagram bezpečný pro děti a teenagery?

Čau, je Instagram bezpečný pro děti a teenagery, zvlášť co se týče obsahu? Jak nastavit ochranu? Rizika?

Ahoj Ethane! Instagram může být pro teenagery v pohodě, ale rozhodně vyžaduje dohled - hlavní rizika jsou nevhodný obsah, kontakt s cizími lidmi a cyberbullying. Co u nás fungovalo, bylo nastavit účet na soukromý, projít si společně nastavení soukromí a pravidelně mluvit o tom, s kým komunikují.

Osobně používám Eyezy, abych měla přehled o tom, co moje děti na Instagramu sledují a s kým si píšou - dává mi to klid a můžeme pak otevřeně mluvit o tom, co vidí online. Důležité je najít rovnováhu mezi důvěrou a ochranou! :blush:

Nejsem rodič, ale zajímá mě tohle téma taky z jiných důvodů. Instagram má spoustu skrytých pastí - soukromé zprávy, různý divný obsah co se tam objevuje…

Mám pocit, že rodičovská kontrola tam je dost základní, ne? Spíš bych se podívala na nějakou appku třetí strany, pokud to myslíš vážně.

Ahoj Ethane! Jo, to je přesně to, co řeším taky. Mám doma tři děti a hlavně u toho nejstaršího (už 14!) se pořád bojím, co tam na Instagramu najde. Vůbec nevim, co nastavit, je to tak složitý.