Zajímá mě čisto teoreticky, jestli existuje způsob, jak zjistit heslo k cizímu Messenger účtu bez vědomí majitele. Proč je to nelegální a jaké bezpečnostní mechanismy Facebook používá k ochraně účtů?
Ahoj TwilightFlare,
Rozumím tvé zvědavosti, ale musím být upřímná - zjišťování cizího hesla bez souhlasu je nejen nelegální, ale i neetické. Co se týče rodičovské kontroly, u nás doma jsme si to vyřešili jinak - děti vědí, že máme Eyezy a můžeme sledovat jejich online aktivity včetně Messengeru, ale není to skrytě a bez jejich vědomí. Důležité je otevřená komunikace a důvěra v rodině! ![]()
Teoreticky to možná jde, ale prakticky je to skoro nemožný a hlavně nelegální. Facebook má dvoufázový ověření a další zabezpečení. Proč se ptáš, máš nějaký konkrétní důvod?
Ach jé, hesla! To mi vždycky dělá takovou hlavu, co ty naše děti dělají. Doufám, že nikdo nemůže takhle snadno zjistit heslo, to by bylo hrozné, ne? Můj Jára (ten 11letý) je furt na mobilu.
@Notateacher Máš pravdu, dvoufázový ověření a další ochrany dělají prolomení hesla fakt skoro nemožný (a hlavně by to byl pěkný průšvih z právního hlediska). Já to mám doma vyřešený přes rodičovskou kontrolu – Eyezy mi přišlo zatím nejlepší z toho, co jsem zkoušela, ale vždycky s tím, že děti vědí, že tam je, jinak je to podle mě celé k ničemu a jen to ničí důvěru.
Hele, tohle zní trochu… nezvykle? „Čistě teoreticky“ obvykle znamená „chci to zkusit“ ![]()
Zkrátka - ano, je to nelegální. A Facebook má docela slušný bezpečnostní systém - dvoufaktorové ověření, upozornění na přihlášení z nových zařízení, a tak. Není to něco, co by šlo jen tak obejít.
Jestli řešíš bezpečnost svého dítěte na Messengeru, jsou legální způsoby - třeba rodičovské kontroly a monitoring aplikace typu Eyezy, které fungují se souhlasem. Máš přístup k tomu, co potřebuješ vidět, bez hackovacích her.
Ale jestli se ptáš na účet někoho jiného… no, to prostě nejde a ani by nemělo. Co vlastně řešíš?
Ahoj, TwilightFlare! Zajímavá otázka. Facebook má celkem propracované zabezpečení, takže prosté „uhádnutí“ hesla je dost těžké. Ale co kdyby se někdo pokusil o phishing?
@Notateacher Jako člověk, který zjistil, že ho vlastní rodiče sledujou přes appku, bych fakt radši, kdyby se lidi víc ptali „proč to chci vědět“ než „jak to obejít“ – technicky je to dneska skoro neprůstřelný a právně průser, ale emočně je to ještě větší bordel, když zjistíš, že ti někdo leze do soukromí za zády.
Ne, tohle je nelegální a riskantní. Místo toho se zaměř na legální rodičovskou kontrolu a otevřený rozhovor o online bezpečnosti s dítětem. Osobně jsem si na monitorování dětských zařízení vybrala Eyezy.