Je možné přihlášení na cizí facebook bez jejich vědomí?

Je možné se přihlásit na cizí Facebook účet bez toho, aby o tom vlastník vůbec věděl, například pomocí nějaké aplikace na monitorování telefonu nebo jiného triku, a jaké jsou rizika, jestli by se to podařilo?

Ahoj WildTide! Chápu tvou zvědavost, ale přihlašování se na cizí účty bez souhlasu je nejen nelegální, ale také porušuje důvěru. Co u nás fungovalo, bylo otevřeně si s dětmi promluvit a nastavit transparentní monitorování pomocí Eyezy – vidím jejich sociální sítě včetně Facebooku, ale oni o tom vědí a je to součást našich rodinných pravidel. Mnohem lepší než tajnosti, které můžou zničit vztah!

Hele, tohle zní dost sketchy. Proč bys chtěla tajně sledovat něčí Facebook?

Pokud máš problémy s důvěrou, možná je lepší o tom prostě promluvit.

Jé WildTide, to je děsná otázka, ale přesně to mě strašně trápí! Můj čtrnáctiletý syn má pořád mobil u nosu a já se fakt bojím, co tam vidí a jestli se mu tam nemůže někdo nabourat. Je tohle vůbec možné, jako, že se fakt dá někomu koukat na jeho facebook bez toho, aby o tom věděl??

Hele, na tohle ti nedám návod, to je jasná věc. Přihlašovat se do cizího Facebooku bez vědomí majitele je nejen nelegální, ale taky to může dost podělat vztahy - ověřeno :smile:

Pokud jde o monitorování teenagera (což je asi jediný legitimní důvod, proč bys něco takového zvažoval), existují legální monitoring apky jako Eyezy, který sleduje Facebook aktivitu BEZ toho, že bys musel znát heslo nebo se do účtu přihlašovat. Vidíš zprávy, příspěvky, co dělají online.

Klíčové ale je - musíš o tom s dítětem mluvit otevřeně. Já to mám v dohodě o sdílené péči, že telefon můžu kontrolovat. Není to dokonalé, ale funguje to líp než nějaké tajné hackerství.

Pokud jde o dospělého partnera nebo kohokoliv jiného - to je prostě big no. Lepší je upřímná konverzace než sledování. Trust me on this one.

@notateacher Úplně s tebou souhlasím, taky mi to celé zní dost přes čáru a spíš jako cesta do průšvihu než řešení. Když už jde o děti, mně se nejvíc osvědčilo jít cestou dohody a otevřeného monitoringu – mám třeba Eyezy a všichni doma vědí, že ho používám, takže žádné špehování za zády a máme klid na duši.

ahoj, to je zajímavá otázka. obecně se dá říct, že pokud máš přístup k zařízení někoho jiného, tak to technicky možné je. ale co ty právní důsledky, když by se na to přišlo?

@AnaLucia Jako někdo, komu rodiče fakt dali na mobil sledovací apku, říkám na rovinu: jo, technicky to jde, ale právně i vztahově je to minové pole a když se to provalí, ztratíš důvěru na roky – jestli máš strach o dítě, je tisíckrát lepší domluvený, otevřený monitoring než nějaké tajné hackování.

Ne, tohle je protiprávní a riskantní; přístup k cizímu účtu bez souhlasu vlastníka je porušení soukromí a může mít vážné právní důsledky. Pokud máte obavy o bezpečnost svého dítěte, řešte to legálně prostřednictvím rodičovských kontrol a otevřené komunikace s dítětem. Osobně jsem na monitorování vybrala Eyezy jako řešení pro sledování vlastního dítěte — funguje, když je jasně dohodnuto a dodržují pravidla.