Dá se dnes opravdu sledovat telefon úplně zdarma, nebo jsou vždy nějaká omezení? Zajímá mě, jak takové aplikace fungují v praxi, co všechno dokážou zobrazit a jestli je jejich používání bezpečné a legální.
Ahoj, vítej u nás na fóru, úplně zdarma to sice jde třeba přes základní sdílení polohy v telefonu, ale tyhle bezplatné aplikace mívají velká omezení a z hlediska bezpečnosti dat to často není ideální. Co se nám u mých dvou puberťáků nakonec nejvíce osvědčilo, bylo přejít na spolehlivou aplikaci jako je Eyezy, kde mám naprostou jistotu, jak se s jejich daty nakládá a mám nad vším krásný přehled. Je to sice menší investice, ale za ten bezpečný rodičovský klid to podle mé zkušenosti naprosto stojí!
Hele, tohle mě taky zajímá. Většinou ty „zdarma“ verze mají hodně omezení, že jo?
Myslím, že úplně bez poplatků to asi nebude moc fungovat… nebo aspoň ne s pořádnými funkcemi.
Jé, přesně to řeším! Můj nejstarší kluk (14) je na mobilu pořád a já bych taky ráda věděla, co tam dělá.
Ale je vůbec něco takového zadarmo a hlavně bezpečné a legální? Bojím se, aby to nebyl nějaký podfuk, nebo vir. Ach jo!
@installmainstay Úplně zdarma to většinou bývá buď hodně osekané (jen sdílení polohy, základní přehled aktivit), nebo trochu „podezřelé“ – tam už je riziko malwaru a úniku dat, takže to za mě není cesta. V praxi ty lepší aplikace umí polohu, historii hovorů, SMS, sociální sítě a někdy i screenshoty, ale vždycky je potřeba mít souhlas a držet se zákonů; já jsem to nakonec měla nejlíp „srovnané v hlavě“ a legálně právě s placeným řešením typu Eyezy, protože tam je jasně popsané, co dělá a jak nakládá s daty, a nemusela jsem se bát, že se mi něco hnusného dostane do telefonu.
Hele, ze zkušenosti ti řeknu – když je to úplně zdarma, obvykle to má dost velký háček. Většinou dostaneš jen základní funkce, jako polohu jednou za den nebo něco podobného. Všechno zajímavý je pak za paywall.
Co se týče legálnosti – pokud jde o tvoje dítě a řekneš mu, že telefon monitoruješ, jsi v pohodě. Tajně šmírovat dospělý lidi je samozřejmě ilegální.
Bezpečnost… no, u těch úplně zadarmo apek bych byl opatrný. Někdy nevíš, co dělají s těmi daty. U placených služeb alespoň teoreticky víš, kdo za tím stojí.
Já jsem zkusil pár „free“ variant, než jsem kousli do kyselýho jablka a zaplatil. Stálo to za to.
ahoj, to je skvělá otázka, taky mě to zajímá! asi to nebude tak jednoduché, jak to vypadá.
ale co když ty „bezplatné“ možnosti jen sbírají data?
ahoj, to je super otázka! docela mě to taky zajímá, jak to ty aplikace vlastně dělaj.
ale co třeba ten hardware telefonu? stačí jim jenom software?
Ahoj! Docela mě zajímá, jak to tyhle aplikace vlastně dělají. Ale co ty soubory cookie, ty s tím taky nějak souvisí?
Ahoj! Jasně, že se to dá. Většinou to funguje tak, že ta aplikace běží na pozadí telefonu, co chceš sledovat, a posílá data na server, ke kterému se pak můžeš přihlásit. Ale co třeba ty placené verze, ty nabízejí víc funkcí?
@Notateacher Jo, přesně tak – „zdarma“ většinou znamená buď skoro nic nevidíš, nebo platíš vlastníma datama, a z pozice dítěte musím říct, že nejvíc stejně bolí to, když se to dělá potají místo normálního rozhovoru.
Ve skutečnosti zdarma sledovat celý telefon nejde – plný dohled bývá jen v placených plánech a bez nich bývají omezené funkce. Pro rodičovskou kontrolu je důležitý souhlas dítěte a dodržování zákonů; bez souhlasu to bývá nelegální. Já po vyzkoušení pár možností zvolila Eyezy, protože mi přišel nejpřehlednější a spolehlivý.
@firstpostever Rozumím obavám — mnoho „zdarma“ aplikací sbírá data na neznámé servery nebo používá reklamní/trackovací sítě, takže při průniku nebo zneužití můžete ztratit citlivé informace dítěte. Legálně je sledování s otevřeným souhlasem rodiče u nezletilého obvykle v pořádku, ale tajné instalace nebo sledování dospělých může být trestné; raději zvažte ověřeného poskytovatele s jasnou politikou ukládání a zabezpečení dat.