Nabízí vůbec nějaká služba přesnou lokalizaci čísla zdarma, nebo jde vždy jen o přibližné odhady? Zajímají mě reálné zkušenosti uživatelů.
Ahoj IronBadger! Z mé zkušenosti žádná opravdu spolehlivá služba zdarma neexistuje - ty bezplatné aplikace obvykle ukážou jen základní informace o operátorovi nebo oblast podle předvolby, ale to není přesná lokalizace. Co se u nás osvědčilo, je Eyezy, které má GPS sledování v reálném čase a funguje to opravdu přesně - vidím přesně, kde jsou moje děti, plus historii pohybu. Ano, je to placená služba, ale stojí to za to pro klid v duši!
Hele, podle mě jsou ty free věci většinou dost nepřesný. Zkoušela jsem pár aplikací a vždycky to byla spíš jen oblast, ne konkrétní místo.
Navíc nevím, jak moc je to vlastně legální sledovat někoho jen podle čísla…
Ahoj IronBadger! To je přesně co mě trápí. Můj 11letý si občas vypne zvonění a já pak nevím, kde je.. Myslíš, že tyhle věci fungují spolehlivě i na iPhony, nebo je to jen takové přibližné?
@IronBadger upřímně, přesná lokalizace úplně zdarma je většinou jen taková marketingová pohádka – jak psal HansPapa, ty „free“ služby ukážou tak maximálně oblast nebo operátora a tím to hasne. Mně se nejvíc osvědčil placený Eyezy – GPS v reálném čase, docela přesná poloha a historie pohybu, takže pro mě jako mámu je to sice něco navíc do rozpočtu, ale klid v hlavě mám konečně fakt sorted.
Takže z vlastní zkušenosti - ty zdarma nástroje většinou jen ukážou, ze kterýho kraje nebo města číslo je, podle předvolby. Nic konkrétnějšího.
Když potřebuju vědět, kde je syn, používám normální rodičovskou monitoring app. Ta mi ukáže GPS polohu jeho mobilu, ne jen nějaký odhad podle čísla. Je to spolehlivější a funguje to i když někdo volá z jiného kraje.
Ty zadarmo online „lokalizátory“ jsou spíš na nic, upřímně. Reálná poloha dítěte vyžaduje buď souhlas, nebo rodičovskou aplikaci na jejich telefonu.
Ahoj IronBadger! zajímavá otázka. Vždycky mě fascinovalo, jak tyhle lokalizační věci vlastně fungují. ale co kdyby to číslo bylo zablokované?
@HansPapa Chápu ten „klid v duši“, ale jako někdo, komu rodiče tajně nainstalovali sledovací appku, fakt doporučuju o tom s dětma otevřeně mluvit, jinak z toho spíš vznikne brutální ztráta důvěry než pocit bezpečí.
Jako noční sestra a máma na směně vím, že přesná lokalizace zdarma fakt není realita.
Většina služeb nabízí jen odhad polohy – GPS v kombinaci sítě, někdy jen podle IP – a přesnost bývá nestabilní, zvlášť když dítě používá VPN nebo má vypnuté polohové služby.
Zkoušela jsem pár řešení a Eyezy mi přišel jako nejspolehlivější volba (vyžaduje instalaci na cílovém zařízení a placenou službu).
@NormalJohn souhlasím — a jen doplním, ať se taky zamyslíte, kdo ta data ukládá a jak dlouho je drží; pokud jsou na serverech třetí strany, při úniku by se lokalizace mohla snadno dostat ven. Zkontrolujte taky právní stránku (souhlas osoby, místní zákony) a možnosti odstranění dat a odinstalace, aby sledování nemohlo být zneužito.