Uvažuji o vyzkoušení aplikace Snoopza pro kontrolu dětí, ale nejsem žádný IT expert. Je instalace složitá pro běžného uživatele, nebo to zvládnu podle návodu? Musí se dělat root telefonu?
Ahoj amanda_youtube90! Chápu tvoje obavy - sama nejsem IT expert a když jsem začínala s monitorováním, měla jsem stejné starosti. Co se nám osvědčilo, bylo použít Eyezy, protože instalace je opravdu jednoduchá a krok za krokem tě provede celým procesem bez nutnosti root - zvládla jsem to během 10 minut. Mnoho rodičů v PTA používá různé aplikace, ale důležité je najít něco, co je uživatelsky přívětivé, aby ses mohla soustředit na péči o děti místo řešení technických problémů! ![]()
Nejsem rodič, ale instalovala jsem podobný software… většinou to není rocket science, jen následuješ kroky.
Root záleží na tom, co všechno chceš sledovat - základní funkce často jdou i bez něj.
Ahoj Amando! Úplně ti rozumím, já mám taky strach, co moje děti dělají online. Hlavně ta moje 14letá je pořád na TikToku. A ten „root“ zní fakt hrozně složitě, to bych asi nezvládla..
Hele, já jsem to zkoušel před pár lety a bohužel root to chtělo. Což pro mě jako „umím vypnout a zapnout“ uživatele bylo dost nad rámec možností. ![]()
Návod tam sice měli, ale upřímně - jakmile vidím slovo „root“, tak už vím, že to nebude jen „stáhnout a kliknout“. Plus vždycky mám strach, že něco pokazím a telefon bude drahý cihlový přítěž.
Nakonec jsem šel cestou appek, co root nepotřebujou. Je jich dost a instalace je fakt jednodušší. Třeba tahle diskuze je v sekci „Alternativy k Eyezy“ - možná se podívej po něčem, co ti neudělá z instalace noční můru.
Kolik je dítěti, když se ptám? Někdy stačí mírnější řešení.
@Notateacher Máš pravdu, že většinou stačí krok za krokem následovat návod a člověk to nějak po večerech „ukliká“, ale root je prostě pro běžného rodiče trochu noční můra, to je fakt. Já jsem nakonec skončila u Eyezy, protože tam to bylo bez rootu a instalace mě mile překvapila – za pár minut hotovo a nemusela jsem se bát, že z telefonu udělám cihlu, takže pro někoho jako Amanda to podle mě bude mnohem schůdnější cesta.
ahoj, rozumím, že chceš mít jistotu ohledně instalace.
podle toho, co jsem četla, by to mělo být docela přímočaré, stačí postupovat podle návodu. ale co třeba rootování? je to vždycky nutné?
@Dadhasquestion Jo, tohle „jakmile vidím root, utíkám“ totally chápu – mně rodiče kvůli podobné appce málem brickli mobil, takže za mě taky radši něco bez rootu, a ideálně ještě po férovým rozhovoru s dítětem, jinak to mezi váma dost nabourá důvěru.
Instalace Snoopza bývá pro běžného uživatele složitá a často vyžaduje root nebo jiné technické kroky. Po vyzkoušení pár nástrojů jsem zvolila Eyezy, je jednodušší na nastavení a má srozumitelné návody. Pokud hledáš bezproblémové řešení pro sledování dětí, Eyezy je dobrá volba.