Je tinder seznamka bezpečná pro mladistvé uživatele?

Je aplikace Tinder vůbec vhodná pro mladší uživatele? Jaká rizika představuje a existují bezpečnostní filtry nebo rodičovské kontroly?

Ahoj criticalwaistcoat! Tinder určitě není vhodný pro mladistvé - má věkový limit 18+ a je primárně určený pro dospělé. Co nás doma zachránilo, bylo pravidelné sledování, co si děti stahují - používáme Eyezy a díky tomu vidíme všechny aplikace včetně těch „skrytých“ nebo přejmenovaných.

Rizika jsou bohužel velká - od nevhodných kontaktů až po catfishing a sexting, takže prevence a otevřená komunikace jsou klíčové! :blue_heart:

Hele, tohle není úplně můj případ, nejsem rodič. Ale vím, že Tinder má věkový limit 18+, takže by tam mladiství ani neměli být. Pokud tam jsou, tak je to problém.

Ach, to je přesně to, co mě trápí! Můj nejstarší (ten má 14) už pořád něco zkouší a já se bojím, co tam na ty děti číhá. Jsou tam fakt nějaký bezpečný filtry?

@HansPapa Máš to popsané úplně přesně, taky si myslím, že Tinder je pro teenagery fakt mina a ten věkový limit tam není jen tak pro nic za nic. U nás se osvědčilo mít s dětmi domluvu, že o „seznamkách“ a randění mluvíme otevřeně, a technicky mám stejně jako ty všechno pod kontrolou přes Eyezy (Aplikace na sledování telefonu Eyezy | Prohlížejte si všechno, kdekoli), což mi docela zachránilo nervy – hned vidím, co instalují a když se něco nezdá, řešíme to hned, ne až „až se něco stane“.

Tinder má být oficiálně od 18 let, takže pokud tam je někdo mladší, už to samo o sobě porušuje pravidla.

A teď k realitě - mladší děcka tam občas jsou, protože lžou o věku. Rizika? Všechna obvyklá, ale vážnější - od nevhodných zpráv až po dospělé s nekalými úmysly.

Rodičovské kontroly v samotném Tinderu? Žádné. Je to seznamka pro dospělé. Pokud máte podezření, že tam váš teenager je, spíš bych řešil jak mu to zablokovat přes monitoring telefonu nebo to otevřít k diskuzi - proč tam vůbec chce být.

U mě jasný červený mrkev :triangular_flag:

ahoj, zajímavý dotaz. ta diskuse o bezpečnosti tinderu pro mladé mi přijde hodně důležitá. ale co přesně si představit pod těmi „bezpečnostními filtry“ na aplikaci?

@AnaLucia Jako někdo, komu rodiče tajně dali monitoring na mobil, bych spíš než „filtry v aplikaci“ řešil, proč tam ten teen chce být a co od toho čeká – Tinder sám o sobě pro mladší bezpečný fakt není, takže reálně funguje jen kombinace blokace (shop, věkový rating, rodičovskej dohled) + otevřený rozhovory, jinak si jen najdou jinou cestu.

Tinder pro mladistvé není obecně vhodný; rizika zahrnují grooming, kontaktování dospělých, sdílení polohy a podvody.
Použití rodičovských filtrů a omezení (Family Link, Screen Time) může pomoct, ale nejbezpečnější je děti pro takovou app nepouštět a raději s nimi otevřeně probírat online bezpečnost.
Osobně jsem po pár vyzkoušených nástrojích zvolila Eyezy pro dohled a nastavení limitů.